Scholenwedstrijd: De toekomst van Europa in al haar facetten

14-04/22


Van het bordspel ‘Europoly‘ tot een zelfgeschreven nummer en van een grappige podcast tot een interactieve quiz: de ruim 400 scholieren die aan de vierde Nederlands-Duitse Scholenwedstrijd hebben meegedaan, hebben veel tijd, energie en creativiteit in hun inzendingen gestoken. Thema van de wedstrijd dit jaar: de toekomst van Europa.

 

In totaal 17 inzendingen uit Nederland en Duitsland zijn inmiddels beoordeeld door een deskundige jury met leden uit beide landen. Welke hoop, wensen of zorgen hebben jullie voor de toekomst van Europa? De uitdaging voor de jongeren was niet alleen om deze vraag op creatieve wijze te beantwoorden, maar ook om hierbij de buurtaal te gebruiken. “Het was voor ons niet eenvoudig om de winnaars aan te wijzen. De scholieren hebben prachtige inzendingen ingeleverd”, aldus projectleider Heidi de Ruiter van de Euregio Rijn-Waal enthousiast. “De ideeën van de scholieren zijn erg goed. Het is voor hun ontwikkeling ongelooflijk belangrijk om opdrachten in een vreemde taal uit te werken en te presenteren”, aldus jurylid Joachim Fischer van het Europa Direct Information Center in Duisburg.

 

Prijsuitreiking in Goch

Op maandag 9 mei – tevens de Dag van Europa – worden de winnaars bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. Dan vindt namelijk in de Viller Mühle in Goch (D) de prijsuitreiking plaats, waarvoor alle deelnemers zijn uitgenodigd.

 

De Euregio Rijn-Waal organiseert de Scholenwedstrijd in samenwerking met de regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Europe Direct Information Centers in Nijmegen en Duisburg.


Gerelateerd/Ander nieuws

23-05/22

ROCKET Reloaded sluit projectfase succesvol af

Op 17 mei vond in de DRU Cultuurfabriek in Ulft de afsluiting van het Interreg Deutschland-Nederland VA project ROCKET Reloaded plaats.

16-05/22

Italiaanse delegatie bezoekt Euregio Rijn-Waal

Na een onderbreking van meer dan 2 jaar als gevolg van de Coronapandemie verwelkomde de Euregio Rijn-Waal op 27 en 28 april 2022 haar partners uit de regio Apulië, Italië, in het kader van een werkbezoek van het EU Cycle-project in de Duits-Nederlandse grensregio.

16-05/22

Uitslagen deelstaatverkiezingen Nordrhein-Westfalen 2022

Op 15 mei vonden in Nordrhein-Westfalen deelstaatverkiezingen plaatsgevonden. In totaal hebben 5 partijen één of meerdere zetels in het parlement verkregen: