Scholenwedstrijd: De toekomst van Europa in al haar facetten

14-04/22


Van het bordspel ‘Europoly‘ tot een zelfgeschreven nummer en van een grappige podcast tot een interactieve quiz: de ruim 400 scholieren die aan de vierde Nederlands-Duitse Scholenwedstrijd hebben meegedaan, hebben veel tijd, energie en creativiteit in hun inzendingen gestoken. Thema van de wedstrijd dit jaar: de toekomst van Europa.

 

In totaal 17 inzendingen uit Nederland en Duitsland zijn inmiddels beoordeeld door een deskundige jury met leden uit beide landen. Welke hoop, wensen of zorgen hebben jullie voor de toekomst van Europa? De uitdaging voor de jongeren was niet alleen om deze vraag op creatieve wijze te beantwoorden, maar ook om hierbij de buurtaal te gebruiken. “Het was voor ons niet eenvoudig om de winnaars aan te wijzen. De scholieren hebben prachtige inzendingen ingeleverd”, aldus projectleider Heidi de Ruiter van de Euregio Rijn-Waal enthousiast. “De ideeën van de scholieren zijn erg goed. Het is voor hun ontwikkeling ongelooflijk belangrijk om opdrachten in een vreemde taal uit te werken en te presenteren”, aldus jurylid Joachim Fischer van het Europa Direct Information Center in Duisburg.

 

Prijsuitreiking in Goch

Op maandag 9 mei – tevens de Dag van Europa – worden de winnaars bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. Dan vindt namelijk in de Viller Mühle in Goch (D) de prijsuitreiking plaats, waarvoor alle deelnemers zijn uitgenodigd.

 

De Euregio Rijn-Waal organiseert de Scholenwedstrijd in samenwerking met de regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Europe Direct Information Centers in Nijmegen en Duisburg.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.