Een beuk voor vrede en vrijheid

05-01/22


In aanwezigheid van museumdirecteur Wiel Lenders hebben leden van de Vereniging voor Cultuur en Welzijn in Kleef en de Stichting voor Cultuur en Solidariteit Nijmegen eind 2021 een beuk geplant bij het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

 

De Christophorus Basisschool in Kranenburg heeft de verzorging van de boom op zich genomen.

 

De beuk is bedoeld om de bevrijding van het nationaalsocialisme meer dan 75 jaar geleden te herdenken. De plantactie is een bijdrage aan de verdediging en de bevordering van democratie, gelijkheid, sociale en culturele vooruitgang en het Europese gedachtegoed.

 

De beuk kreeg ook nog een tijdcapsule mee, met daarin de schenkingsoorkonde en het sponsorcertificaat en erespeld, zodat mensen in latere tijden nog steeds weten waarom de beuk is geplant.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze actie ondersteund in het kader van “75 jaar vrijheid” en met middelen uit de mini-projecten van het EU-programma INTERREG Duitsland-Nederland.

 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

23-05/22

ROCKET Reloaded sluit projectfase succesvol af

Op 17 mei vond in de DRU Cultuurfabriek in Ulft de afsluiting van het Interreg Deutschland-Nederland VA project ROCKET Reloaded plaats.

16-05/22

Italiaanse delegatie bezoekt Euregio Rijn-Waal

Na een onderbreking van meer dan 2 jaar als gevolg van de Coronapandemie verwelkomde de Euregio Rijn-Waal op 27 en 28 april 2022 haar partners uit de regio Apulië, Italië, in het kader van een werkbezoek van het EU Cycle-project in de Duits-Nederlandse grensregio.

16-05/22

Uitslagen deelstaatverkiezingen Nordrhein-Westfalen 2022

Op 15 mei vonden in Nordrhein-Westfalen deelstaatverkiezingen plaatsgevonden. In totaal hebben 5 partijen één of meerdere zetels in het parlement verkregen: