Fotografen uit Beers en Nijmegen winnen bij fotowedstrijd

20-12/21


Vorige week zijn de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Euregio Rijn-Waal gehuldigd.

 

Helaas konden de Nederlandse winnaars niet aanwezig zijn vanwege Corona, maar zij krijgen hun prijs thuisbezorgd. De fotowedstrijd stond dit jaar in het teken van het gouden jubileum van de Euregio Rijn-Waal en het bijbehorende thema was dan ook "Geef me de "vijf(tig)!".

 

33 fotografen namen dit jaar deel en stuurden in totaal 64 foto's in. Na een voorselectie door het Dagelijks Bestuur was het uiteindelijk het publiek dat de twee beste Duitse en Nederlandse inzendingen koos.

 

Uiteindelijk zijn de foto's "Oranier Fiets Tour" van Harald Hau uit Moers en "Waalkade Rotonde" van Marc Rensen uit Nijmegen als winnende foto's uit de bus gekomen. Harald Hau fietste met een groep vrienden via de Oranjefietsroute van Moers naar Apeldoorn en terug en legde de finish in Moers vast. Marc Rensen was creatief en vond de vijftig in het Nijmeegse stadsbeeld.

 

Er waren ook twee tweede prijzen. Deze gingen naar Helga Diekhöfer uit Kleve-Keeken voor haar foto "Voll toll auf der Fünf(zig)" en naar Henk Straatman uit Beers voor zijn foto "Het feest kan beginnen met champagne".  Helga Diekhöfer maakt deel uit van een Duits-Nederlandse familie en fotografeerde haar kleinkinderen op het vijftigste verjaardagsfeest van haar zoon. Henk Straatman heeft de champagne al in bijpassende glazen gevuld en voor ons gefotografeerd.

 

De fotografen winnen elk resp. 200 en 100 euro.

 

Gewinnerfotos:

„Oranier Fiets Tour“, Harald Hau, 1ste prijs,  Duitsland

„Voll toll auf der Fünf(zig)“, Helga Diekhöfer, 2de prijs, Duitsland

“Waalkade Rotonde”, Marc Rensen, 1ste prijs, Nederland

“Het feest kan beginnen met champagne”, Henk Straatman, 2de prijs, Nederland


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.