REGIO8 start podcastserie over de Euregio Rijn-Waal

17-11/21


De lokale omroep REGIO8 is vandaag gestart met een 19-delige podcastserie over de Euregio Rijn-Waal. Maker Raymond Janssen gaat in gesprek met betrokkenen om te onderzoeken wat Nederlanders en Duitsers in de grensstreek bindt.

 

Binnen de podcastserie ‘Euregio, een reis door de grensstreek’ krijgen onder meer ondernemers, beleidsbepalers en inwoners de ruimte om in te gaan op grensoverschrijdende onderwerpen. Tijdens de podcast zoekt Janssen antwoord op veel vragen: over het doel van de Euregio, over het nut ervan en antwoord op de vraag of de inwoner van de grensstreek hier nu écht iets aan heeft. De serie bestaat uit in totaal negentien podcasts. De podcast is te vinden via de website van REGIO8, maar wordt ook geplaatst op platformen als Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

De podcast is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7 in het kader van het project “Nachrichten/Nieuws”, dat mede mogelijk gemaakt wordt door het EU-programma INTERREG-Nederland-Duitsland.

 

In de eerste aflevering komen de burgemeesters van Nijmegen (Hubert Bruls) en Doetinchem (Mark Boumans) aan het woord. Bruls is als vicevoorzitter van de Euregio medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Boumans heeft namens Doetinchem zitting in de Euregioraad en controleert – vergelijkbaar met een gemeenteraad – het beleid van de Euregio. Beiden komen aan het woord over hun rol en de resultaten die zijn geboekt én de problemen die zij tegenkomen. Eentje daarvan: de euregionale identiteit.

 

Bron: Regio8


Gerelateerd/Ander nieuws

01-12/21

Nieuwe euregionale tentoonstelling in het LVR Niederrheinmuseum

Twee weken geleden werd de tentoonstelling "Ein Strom, der uns verbindet. / Een rivier die ons verbindt" feestelijk geopend in het LVR Niederrheinmuseum in Wesel.

01-12/21

Autonome bus van Gelderland voor Hochschule Rhein-Waal

Geautomatiseerd rijden is de technologie van de toekomst voor logistiek en vervoer. Maar voordat deze voertuigen breed ingezet kunnen worden, moeten er nog veel vragen worden beantwoord - niet alleen technologische, maar ook maatschappelijke of veiligheidsgerelateerde vragen.

01-12/21

Vacature senior controller (m/v) FLC

De Euregio Rijn-Waal zoekt voor de First Level Control van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland zo spoedig mogelijk een senior controller (m/v) First Level Control.