AEBR-delegatie te gast bij de Euregio Rijn-Waal

29-10/21


Op 22 oktober ontving de Euregio Rijn-Waal een delegatie van de conferentie van dit jaar van de Association of European Border Regions (AEBR), bestaande uit deelnemers uit Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Servië en Nederland, in het Euregio-Forum.

 

Zowel de AEBR als de Euregio Rijn-Waal vieren dit jaar hun 50-jarig bestaan. Daarom werden de gasten verwelkomd met een prachtige jubileumtaart, die gezamenlijk werd aangesneden.

Euregio-voorzitter Thomas Ahls verwelkomde vervolgens de gasten, die vergezeld werden door de gedeputeerde van de provincie Gelderland, Peter van `t Hoog. Er vond een levendige uitwisseling en vergelijking plaats tussen de gasten over de ontwikkeling en taken van de Euregio Rijn-Waal. Voorts werden de deelnemers geïnformeerd over de onderwerpen European Green Deal en schone binnenvaart in verband met het waterstofinitiatief Rhine Hydrogen Integration Network of Excellence (RH2INE).

Het programma werd voortgezet in Emmerich, waar de groep werd verwelkomd door de burgemeester van Emmerich en lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal Peter Hinze en de heer Vollmer van de containerterminal Contargo. Op het terrein van de terminal werd de delegatie van de AEBR een interessante inkijkje geboden in de huidige activiteiten, vooral met het oog op het toegenomen vrachtverkeer uit China, alvorens terug te keren naar verschillende Europese landen.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-12/23

Eindejaarsbijeenkomst weer goed bezocht

Op maandag 11 december 2023 vond de traditionele Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 200 vertegenwoordigers van Nederlandse en Duitse gemeenten, de provincies, de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en projectpartners wisten de weg naar het Euregio-Forum in Kleve te vinden.

15-12/23

Foto´s van Leukermeer en Millingerwaard winnen

Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Hubert Bruls de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “De groene Euregio”.

14-12/23

Vacature Coördinator First-Level-Control (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Coördinator First-Level-Control (m/w/d).