Televisieserie over Duits-Nederlandse samenwerking in de Coronac

28-04/21


De aanhoudende coronacrisis stelt de gezondheidszorg en andere betrokken instanties langs de Duits-Nederlandse grens voor grote uitdagingen: Want dit is de plek waar de verschillende verantwoordelijkheden en maatregelen eindigen en beginnen.

 

Hoe ziet het dagelijks leven van de verantwoordelijken eruit in deze niet alledaagse situatie? Dit is een vraag die in de nieuwe TV-serie "GrenzWerte" ("Grenswaarden") van het programma STUDIO 47 wordt onderzocht. Elke week zal in reportages van 15 minuten van dichtbij worden belicht hoe de mensen in het grensgebied elkaar helpen en waar de twee landen van elkaar verschillen in hun strijd tegen het coronavirus.

 

In de eerste aflevering van "GrenzWerte" spreekt presentatrice Nina Krockow met een Nederlandse Covid 19-patiënt die in Nederland in coma werd gebracht en in een Duits ziekenhuis verder werd behandeld. In het St. Agnes Ziekenhuis in Bocholt laat Dr. Olaf Baumhove zien hoe het er aan toe gaat op de corona IC. En in een interview met de gezondheidsdienst van de GGD Limburg-Noord wordt ingegaan op de vraag hoe het bron- en contactonderzoek werkt bij besmettingen in het grensgebied.

Andere afleveringen gaan over teststrategieën, hygiëne maatregelen, toezicht in binnensteden, horeca en overheidsbeleid.

 

De eerste uitzending in het programma van STUDIO 47 was maandag 26 april om 18.15 uur. De serie is ook online beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van de zender. Daarnaast zullen ook Nederlandse regionale tv-stations in de provincies Gelderland en Limburg de serie in hun programmering vertonen.

De productie van het TV-format wordt mede mogelijk gemaakt door de Euregio Rijn-Waal en de Europese Unie in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland met middelen uit het People to People-programma.

 

STUDIO 47 is de regionale televisiezender voor het westelijke Ruhrgebied en de Niederrhein. Het programma wordt ontvangen door ongeveer 620.000 kijkers in Duisburg, Oberhausen, Mülheim an der Ruhr en de Kreis Wesel.


Gerelateerd/Ander nieuws

14-05/21

Overlijdensbericht Roy van der Lans

Geschokt hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze college Roy van der Lans.

14-05/21

Corona Update: nieuwe maatregelen Duitsland

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

07-05/21

KISS ME blikt positief terug op Europese samenwerking

Na 4 jaar samenwerking loopt het KISS ME-project op 30.06.21 ten einde. Eind april kwamen de projectpartners en stakeholders uit de Europese regio’s voor de laatste keer bijeen om de succesvolle samenwerking te vieren en te zien hoe de projectpartners de in het kader van het project ontwikkelde actieplannen in hun regio's hebben omgezet.