Uitwisseling tussen de HAN en de Hochschule Rhein-Waal

21-04/21


Op initiatief van de Euregio Rijn-Waal vond op 12 april een kennismakingsgesprek en een daarmee verbonden overleg over de euregionale samenwerking tussen de besturen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en de Hochschule Rhein-Waal (HSRW) plaats.

 

In een zeer open en vertrouwelijke sfeer spraken de voorzitters van de beide hogescholen, in de persoon van Dr. Oliver Locker-Grütjen en drs. Rob Verhofstad, over de respectievelijke speerpunten voor de komende jaren.

 

De Hochschule Rhein-Waal legde hierbij inhoudelijk de nadruk op de samenwerking tussen onderzoek en onderwijs, innovatie en de ondersteuning van start ups en een intensievere Euregionale uitwisseling.

 

De HAN gaf aan, dat hun strategische keuzes ook sterk worden bepaald door het speelveld buiten de hogeschool. Belangrijke accenten willen ze hierbij zetten op het gebied van de energietransitie, duurzaamheid, healthy aging en het samenspel tussen gezondheidszorg, liveport en Smart Region.

De bestuurders konden ook al mogelijke aanknopingspunten voor een samenwerking vast stellen. Euregio-secretaris vatte het gesprek als volgt samen: “Volgens de Euregio rijn-Waal bieden voor de tijd na corona thema´s als de digitalisering in onderzoek en onderwijs, gezondheidszorg en de Smart Region goede aanknopingspunten voor een verdere grensoverschrijdende samenwerking tussen de beide hogescholen”.

 

De partijen spraken af, om elkaar vaker te spreken en voor zover de corona-situatie het toelaat om in juni nogmaals af te spreken om over mogelijke projectideeën in het kader van het nieuwe Interreg VI A programma Deutschland-Nederland te spreken.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.