Dynamic Borders zet de natuur in de projectregio in bloei

26-03/21


Het grensoverschrijdende project Dynamic Borders houdt zich sinds vier jaar bezig met de thema’s agrofood, stagebemiddeling en toerisme, om op deze manier de projectregio beter op de kaart te zetten.

 

De deelnemende gemeenten hechten veel waarde aan de profilering van de sterke punten van de regio, zoals het culturele verleden, de goede samenwerking van de afgelopen jaren, de mooie natuur en het aantrekkelijke landschap aan beide zijden van de grens.

 

Daarom hebben de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze nu tienduizend bedrukte zakjes met een zaadmengsel voor wilde bloemen laten maken. Deze worden als kleine giveaway uitgedeeld aan de inwoners van de projectregio. Want de natuur in de projectregio, met volop bos, weiden en rivieren, is aantrekkelijk en veelzijdig. De Maasheggen, Nationaal Park De Maasduinen en het Reichswald zijn stuk voor stuk aantrekkelijke cultuurlandschappen voor wandelaars, fietsers en dagjesmensen.

 

In combinatie met de grensoverschrijdende themaroutes en arrangementen benadrukken de zakjes de aantrekkelijkheid van de projectregio. Een regio met nog veel onontdekte plekjes. En mocht de ontdekkingstocht als gevolg van de coronapandemie nog even op zich laten wachten, kan men met het bloemenzaadmengsel in de tussentijd alvast in de eigen tuin op reis gaan naar de mooie landschappen van de regio.

 

Het INTERREG-project Dynamic Borders met een looptijd tot eind maart 2021 wordt gesubsidieerd met middelen uit de Europese Unie, van de Provincies Noord-Brabant en Limburg alsmede het ministerie van Economische Zaken, Innovatie, Digitalisering en Energie van de deelstaat Noordrijn-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-04/21

Euregio´s pleiten voor gratis tests voor grenspendelaars

Dagelijks steken duizenden grenspendelaars de grens met Duitsland en Nederland over om te werken. Bij de GrensInfoPunten van de vijf Euregio’s komen veel vragen binnen over de kosten van de verplichte coronatesten voor grenswerkers, die zich iedere 72 uur moeten laten testen.

04-04/21

Corona Update: Nederland is gebied met hoge incidentie

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

01-04/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: oproep voor verhalen

De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met diverse bijzondere activiteiten. In samenwerking met de Radboud Universiteit willen wij op een creatieve en interactieve manier laten zien hoe het is om in een grensregio te leven.