Leerlingen Almende college winnen bij Euregionale fotowedstrijd

21-12/20


Vorige week werden de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Euregio Rijn-Waal gehuldigd. Het thema was dit jaar “samen sterker in corona-tijden”.

 

De wedstrijd leverde dan niet alleen mooie plaatjes op, maar ook veel ontroerende verhalen. Wij willen alle fotografen dan ook hartelijk danken, dat zij deze vaak persoonlijke verhalen met ons wilden delen!

 

38 Fotografen namen dit jaar deel en hebben in totaal 72 foto´s ingezonden. Na een eerste selectie door het Dagelijks Bestuur was het vervolgens aan het publiek om de winnaars te bepalen.

 

Uiteindelijk kwamen de foto´s “Jong en oud“ van Jet Wynia en  “Stay home” van Johannes Weyers als winnende foto´s uit de bus. Jet Wynia is een leerlingen van het Isala College in Silvolde en zij maakte een foto waarop de ineengestrengelde handen van diverse familieleden te zien zijn. De foto ontstond in de tuin, waar de familie corona-proef op visite was. Johannes Weyers fotografeerde zijn pasgeboren kleinkind. De baby was in het ziekenhuis geboren, waardoor de kersverse vader en grootouders niet meteen op bezoek konden.

 

Ook waren er twee tweede prijzen. Deze gingen naar Svea Gerritsen, eveneens een leerlingen van het Isala College in Silvolde, voor haar foto “Warmte door het raam” en naar Melanie Rikken voor haar foto “Grenzenlose Zuneigung”. Beide fotografes kozen een vergelijkbaar en zeer herkenbaar motief en legden een raambezoek, zoals deze tijdens Corona zoveel plaatsvonden, vast.

 

De fotografen hebben resp. € 200,- en € 100,- gewonnen.

 

Foto´s winnende inzendingen en uitreikingen

Euregio-Voorzitter Thomas Ahls feliciteert Johannes Weyers (rechts).

Euregio-Voorzitter Thomas Ahls feliciteert Melanie Rikken.

 „Stay home“, Johannes Weyers, 1ste prijs Duitsland

 „Grenzenlose Zuneigung“, Melanie Rikken, 2de prijs Duitsland

“Jong en oud”, Jet Wynia, 1ste prijs Nederland

 “Warmte door het raam”, Svea Gerritsen 2de prijs Nederland


Gerelateerd/Ander nieuws

15-04/21

Euregio´s pleiten voor gratis tests voor grenspendelaars

Dagelijks steken duizenden grenspendelaars de grens met Duitsland en Nederland over om te werken. Bij de GrensInfoPunten van de vijf Euregio’s komen veel vragen binnen over de kosten van de verplichte coronatesten voor grenswerkers, die zich iedere 72 uur moeten laten testen.

04-04/21

Corona Update: Nederland is gebied met hoge incidentie

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

01-04/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: oproep voor verhalen

De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan met diverse bijzondere activiteiten. In samenwerking met de Radboud Universiteit willen wij op een creatieve en interactieve manier laten zien hoe het is om in een grensregio te leven.