Leerlingen Almende college winnen bij Euregionale fotowedstrijd

21-12/20


Vorige week werden de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Euregio Rijn-Waal gehuldigd. Het thema was dit jaar “samen sterker in corona-tijden”.

 

De wedstrijd leverde dan niet alleen mooie plaatjes op, maar ook veel ontroerende verhalen. Wij willen alle fotografen dan ook hartelijk danken, dat zij deze vaak persoonlijke verhalen met ons wilden delen!

 

38 Fotografen namen dit jaar deel en hebben in totaal 72 foto´s ingezonden. Na een eerste selectie door het Dagelijks Bestuur was het vervolgens aan het publiek om de winnaars te bepalen.

 

Uiteindelijk kwamen de foto´s “Jong en oud“ van Jet Wynia en  “Stay home” van Johannes Weyers als winnende foto´s uit de bus. Jet Wynia is een leerlingen van het Isala College in Silvolde en zij maakte een foto waarop de ineengestrengelde handen van diverse familieleden te zien zijn. De foto ontstond in de tuin, waar de familie corona-proef op visite was. Johannes Weyers fotografeerde zijn pasgeboren kleinkind. De baby was in het ziekenhuis geboren, waardoor de kersverse vader en grootouders niet meteen op bezoek konden.

 

Ook waren er twee tweede prijzen. Deze gingen naar Svea Gerritsen, eveneens een leerlingen van het Isala College in Silvolde, voor haar foto “Warmte door het raam” en naar Melanie Rikken voor haar foto “Grenzenlose Zuneigung”. Beide fotografes kozen een vergelijkbaar en zeer herkenbaar motief en legden een raambezoek, zoals deze tijdens Corona zoveel plaatsvonden, vast.

 

De fotografen hebben resp. € 200,- en € 100,- gewonnen.

 

Foto´s winnende inzendingen en uitreikingen

Euregio-Voorzitter Thomas Ahls feliciteert Johannes Weyers (rechts).

Euregio-Voorzitter Thomas Ahls feliciteert Melanie Rikken.

 „Stay home“, Johannes Weyers, 1ste prijs Duitsland

 „Grenzenlose Zuneigung“, Melanie Rikken, 2de prijs Duitsland

“Jong en oud”, Jet Wynia, 1ste prijs Nederland

 “Warmte door het raam”, Svea Gerritsen 2de prijs Nederland


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: Blik in het archief

In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

29-12/20

RUNTIME-Kalender 2021 gaat online van start!

De RUNTIME-Hardloopkalender 2021 met gratis inschrijving van hardloopevenementen verschijnt deze keer digitaal

29-12/20

Europese erkenning voor het INTERREG-project ROCKET

Op 15 december ontving het EU-project ROCKET (“Regional Collaboration on Key Enabling Technologies”) de EURADA Award 2020. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Europees project met impact. Dit keer tijdens een online-conferentie van EURADA; de koepelorganisatie van Europese ontwikkelingsmaatschappijen.