Oranjefietsroute genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2021

09-12/20


De vorig jaar in ’s-Heerenberg geopende Oranjefietsroute is genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2021! Samen met 3 andere routes maakt de Oranjefietsroute kans op de felbegeerde trofee die tijdens de Fiets en Wandelbeurs op 19 februari wordt uitgereikt.

 

De Oranjefietsroute volgt van Apeldoorn, ’s-Heerenberg, Kleve tot Moers de sporen die het koningshuis Oranje-Nassau in de Nederlands-Duitse grensstreek heeft achtergelaten. Ze sluit aan op de al in 2013 gelanceerde Oranjefietsroute van het Duitse Lingen naar Apeldoorn en is apart bewegwijzerd langs de fietsknooppunten. De aanleg van de ‘Oranier-Fahrradroute’ zorgde in de Duitse grensregio voor het verder uitrollen van het fietsknooppuntennetwerk. Onderweg getuigen Paleis Het Loo, Hanzestad Doesburg, Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, de Zwanenburcht in Kleef, het grafmonument van Johan Maurits van Nassau-Siegen, het stadje Rheinberg, het pittoreske Orsoy en het kasteelpark in Moers van de roemrijke geschiedenis van de Oranjes.

 

Het doel van de Fietsroute van het Jaar-uitverkiezing is om overheden en andere organisaties te stimuleren om kwalitatief goede routes uit te zetten. De jury let daarbij onder meer op bewegwijzering, wegdek, voorzieningen onderweg en aantrekkelijkheid van de omgeving.

 

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, zowel in Nederland als Duitsland en kan in twee richtingen worden afgelegd. Aan de knooppuntborden zijn routebordjes toegevoegd met het logo van de Oranjefietsroute. Langs de route staan informatieborden en trappalen met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. Voor meer informatie is de website www.oranjefietsroute.nl beschikbaar. Het routeboek is voor €3,95 verkrijgbaar bij de lokale toeristenbureaus langs de route.

 

De Oranjefietsroute is mede mogelijk gemaakt door het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland en is gerealiseerd door een projectgroep bestaande uit de gemeenten Apeldoorn, Montferland, Kleve en Moers in samenwerking met de tussenliggende gemeenten: Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem en Zevenaar aan Nederlandse zijde en Emmerich am Rhein, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan de Duitse kant. In het project is nauw samengewerkt met de Euregio Rijn-Waal, de regionale routebureaus en marketingorganisaties in beide landen. De projectgroep is trots op deze nominatie en kijkt uit naar de verkiezing op 19 februari!


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: Blik in het archief

In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

29-12/20

RUNTIME-Kalender 2021 gaat online van start!

De RUNTIME-Hardloopkalender 2021 met gratis inschrijving van hardloopevenementen verschijnt deze keer digitaal

29-12/20

Europese erkenning voor het INTERREG-project ROCKET

Op 15 december ontving het EU-project ROCKET (“Regional Collaboration on Key Enabling Technologies”) de EURADA Award 2020. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Europees project met impact. Dit keer tijdens een online-conferentie van EURADA; de koepelorganisatie van Europese ontwikkelingsmaatschappijen.