Bijscholing voor medewerkers Grensinfopunten

13-04/16


Op 5 april j.l. was de aftrap van de cursus voor de Grensinfopuntmedewerkers. Deze werd verzorgd door medewerkers van de Sociale Verzekeringsbank, afdeling Bureau voor Duitse Zaken.

 

Na het volgen van deze cursus heeft de cursist in grote lijnen kennis van de Nederlandse en de Duitse sociale zekerheid.

 

De confrontatie met het internationale recht wordt vaak veroorzaakt door onvoldoende kennis over de gevolgen van het over de grens gaan werken, ondernemen, studeren of wonen. Mensen hebben regelmatig onvoldoende zicht op impact van de Europese wet-en regelgeving op hun situatie.

 

De medewerker Grensinfopunt moet kennis hebben van nationale en internationale regelgeving en zich kunnen inleven in de klant. En ook tijdig de klant doorverwijzen naar Bureau voor Duitse Zaken als de situatie complex is.

 

Dit bijscholingsaanbod is onderdeel van een van de vier werkpakketten van het INTERREG V A project “Grensinfopunt Rijn-Waal”.  


Gerelateerd/Ander nieuws

15-03/24

Netwerkbijeenkomst Euregioraad goed bezocht

Op donderdag 14 maart 2024 vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor de leden van de Euregioraad van de Euregio Rijn-Waal plaats. Ruim 40 Euregioraadsleden en ambtelijke contactpersonen kwamen in het Euregio-Forum bijeen en spraken over diverse thema’s.

07-03/24

Subsidiemogelijkheden 80 Jaar Vrijheid

Dit jaar is het 80 jaar geleden, dat de bevrijding van Nederland begon. 2025 is het 80 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden in 2024 en 2025 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

05-03/24

GrensInfoPunt te gast bij studiebeurs in Düsseldorf

Op donderdag 1 februari 2024 waren de collega´s van ons GrensInfoPunt te gast op de jaarlijkse interne studiebeurs voor de leerlingen van de bovenbouw van het St. Ursula Gymnasium in Düsseldorf.