Indrukwekkende herdenkingen Groesbeek

23-09/20


Op donderdag 17 september vond voor de 28ste keer de Annual Monument Tour plaats. In aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en Generaal buiten Dienst Peter van Uhm werd bij het monument voor Kapitein Stefanich en het Glider-monument de operatie Market Garden herdacht.

 

Wegens Corona was er deze keer vooraf geen ruchtbaarheid aan de herdenkingen gegeven en was er slechts een klein gezelschap uitgenodigd. De Annual Monument Tour werd georganiseerd door de Groesbeek Airborne Vrienden, die veel waarde hechten aan de aanwezigheid van niet alleen de geallieerden landen, maar juist ook van de Duitse buren, die in de afgelopen 75 jaar van vijand goede vrienden zijn geworden. Zo legden o.a. burgemeester Günter Steins van Kranenburg, plv. burgemeester Josef Gietemann van Kleve en Manfred de Haan van de Heimat- und Verschönerungsverein Donsbrüggen een krans.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft de 28ste Annual Monument Tour ondersteund in het kader van “75 jaar vrijheid” en met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.