Indrukwekkende herdenkingen Groesbeek

23-09/20


Op donderdag 17 september vond voor de 28ste keer de Annual Monument Tour plaats. In aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en Generaal buiten Dienst Peter van Uhm werd bij het monument voor Kapitein Stefanich en het Glider-monument de operatie Market Garden herdacht.

 

Wegens Corona was er deze keer vooraf geen ruchtbaarheid aan de herdenkingen gegeven en was er slechts een klein gezelschap uitgenodigd. De Annual Monument Tour werd georganiseerd door de Groesbeek Airborne Vrienden, die veel waarde hechten aan de aanwezigheid van niet alleen de geallieerden landen, maar juist ook van de Duitse buren, die in de afgelopen 75 jaar van vijand goede vrienden zijn geworden. Zo legden o.a. burgemeester Günter Steins van Kranenburg, plv. burgemeester Josef Gietemann van Kleve en Manfred de Haan van de Heimat- und Verschönerungsverein Donsbrüggen een krans.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft de 28ste Annual Monument Tour ondersteund in het kader van “75 jaar vrijheid” en met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-10/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: Reisadvies NL voor D steden

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

16-10/20

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 70 foto´s afkomstig van 33 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Samen sterker", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om te verbeelden, waar zij in deze Corona-tijd aan denken bij de woorden “samen sterker”.

13-10/20

Ler(n)ende Euregio finalist Grenslandprijs 2020

er(n)ende Euregio is met een rijk Empowermentuitwisselingsprogramma een van de drie finalisten van de Grenslandprijs 2020!