Geslaagde Euregio-dag op de LAGA in Kamp-Lintfort

08-09/20


Zondag 6 september was het Wir4-paviljoen van de steden Moers, Rheinberg, Kamp-Lintfort en Neukirchen-Vluyn op de Landesgartenschau in Kamp-Lintfort voor één dag het rijk van de Euregio Rijn-Waal.

 

De medewerkers van de Euregio Rijn-Waal informeerden de vele bezoekers van de LAGA over grensoverschrijdende projecten in de Kreis Wesel. Met name de grensoverschrijdende fietsroutes als de Oranjeroute van Apeldoorn naar Moers konden op veel belangstelling rekenen.

 

Euregio-bestuurslid Karel van Soest (burgemeester van Boxmeer) en Sjaak Kamps (secretaris) en Andreas Kochs (plv. secretaris) stelden in het bijzonder het bezoek van LAGA-directeur Heinrich Sperling aan het paviljoen op prijs. Ook de heer Sperling was verheugd over de grote belangstelling van de bezoekers voor de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Nordrhein-Westfalen.

 

Bovendien had de Euregio Rijn-Waal haar Euregioraadsleden en contactpersonen uitgenodigd. Ca. 30 raadsleden en Euregio-contactpersonen maakten van de gelegenheid gebruik en bezochten het paviljoen, om ook in Corona-tijden weer eens persoonlijk te spreken.


Gerelateerd/Ander nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.