Geslaagde Euregio-dag op de LAGA in Kamp-Lintfort

08-09/20


Zondag 6 september was het Wir4-paviljoen van de steden Moers, Rheinberg, Kamp-Lintfort en Neukirchen-Vluyn op de Landesgartenschau in Kamp-Lintfort voor één dag het rijk van de Euregio Rijn-Waal.

 

De medewerkers van de Euregio Rijn-Waal informeerden de vele bezoekers van de LAGA over grensoverschrijdende projecten in de Kreis Wesel. Met name de grensoverschrijdende fietsroutes als de Oranjeroute van Apeldoorn naar Moers konden op veel belangstelling rekenen.

 

Euregio-bestuurslid Karel van Soest (burgemeester van Boxmeer) en Sjaak Kamps (secretaris) en Andreas Kochs (plv. secretaris) stelden in het bijzonder het bezoek van LAGA-directeur Heinrich Sperling aan het paviljoen op prijs. Ook de heer Sperling was verheugd over de grote belangstelling van de bezoekers voor de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Nordrhein-Westfalen.

 

Bovendien had de Euregio Rijn-Waal haar Euregioraadsleden en contactpersonen uitgenodigd. Ca. 30 raadsleden en Euregio-contactpersonen maakten van de gelegenheid gebruik en bezochten het paviljoen, om ook in Corona-tijden weer eens persoonlijk te spreken.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.