Ministerie van Binnenlandse Zaken te gast

04-09/20


Vandaag brachten Natalie burgers, afdelingshoofd “regio en leefbaarheid” van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en Willemieke Hornis, programmamanager grensoverschrijdende samenwerking een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

Zij werden begeleid door Doede Sijtsma en Ellen Jansen van de Provincie Gelderland, die het initiatief voor dit bezoek hadden genomen.

 

In het gesprek met Sjaak Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal en Peter Paul Knol, hoofd van het Gemeenschappelijk INTERREG-Secretariaat voor het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland werd uitvoerig gesproken over het nieuwe programma INTERREG VI en de problematiek met betrekking tot de grensoverschrijdende inzet van ambulances en Oost-Europese arbeidsmigranten. Verder kwamen de samenwerking op het gebied van zorg en openbare orde en veiligheid en in de GrensInfoPunten aan bod.

 

Het programma werd met een bezoek aan de Stadt Duisburg voortgezet, waar in het Duisburger stadhuis over demografische veranderingen en stadsinrichting werd gesproken.


Gerelateerd/Ander nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.