Corona-enquête voor sociale ondernemingen

12-08/20


Het INTERREG Europe project BRESE, waarvan de Euregio Rijn-Waal lead partner is, kijkt ook over landsgrenzen heen naar de impact van Covid-19 op sociale ondernemingen en de financiële steunprogramma’s van de overheid.

 

Daartoe vragen de BRESE-partners om input van sociaal ondernemers via een enquête. Deze enquête wordt eveneens gelijktijdig in Letland, Polen, Slowakije en Kroatië uitgevoerd. De Universiteit van Riga, projectpartner van BRESE verwerkt de resultaten. Deze anonieme enquête zal worden gebruikt voor onderzoek, dat zal leiden tot conclusies en aanbevelingen die uiteindelijk zullen worden opgenomen in een beleidsdocument over de bevordering van sociale ondernemingen.

 

U kunt de enquête invullen via de volgende link: https://latvia.questionpro.com/t/AQJkSZh7XQ

Dit duurt ca. 10-15 minuten.ga in Letland, projectpartner van BRESE, verwerkt de resultaten van de enquête.

 

Het Interreg Europe Project „Border Regions in Europe for Social Entrepreneurship – BRESE“ heeft tot doel de barrières voor sociale ondernemers te verminderen en subsidie-instrumenten te verbeteren. Daartoe worden bestaande beleidsvoorwaarden en subsidie-instrumenten in vijf verschillende Europese regio´s met elkaar vergeleken en ervaringen en best practices met elkaar uitgewisseld.


Gerelateerd/Ander nieuws

11-06/21

Euregioraad vergadert digitaal vanuit Nijmegen

De eerste Euregioraadsvergadering van dit jaar vond gisteren in digitale vorm plaats. Voorzitter Thomas Ahls en vice-voorzitter Hubert Bruls heten de ca. 120 deelnemers vanuit de historische Trêveszaal in het Nijmeegse stadhuis van harte welkom.

08-06/21

De Groen Blauwe Rijn Alliantie zet samenwerking voort

Op 1 juni vond de afsluitende bijeenkomst van het INTERREG-project Groen Blauwe Rijn Alliantie (GBRA) plaats. Tijdens deze digitale event presenteerden de in totaal 10 partners de indrukwekkende resultaten van dit bijzondere project.

01-06/21

Grensomroepen zoeken hulp van het publiek

REGIO8, RN7 en Antenne Niederrhein willen meer nieuws uit de grensstreek brengen en hebben daar de hulp van het publiek bij nodig. De omroepen uit de Achterhoek, Kleef en Nijmegen hopen met een vragenlijst meer informatie te krijgen over de nieuwsbehoefte.