Corona-enquête voor sociale ondernemingen

12-08/20


Het INTERREG Europe project BRESE, waarvan de Euregio Rijn-Waal lead partner is, kijkt ook over landsgrenzen heen naar de impact van Covid-19 op sociale ondernemingen en de financiële steunprogramma’s van de overheid.

 

Daartoe vragen de BRESE-partners om input van sociaal ondernemers via een enquête. Deze enquête wordt eveneens gelijktijdig in Letland, Polen, Slowakije en Kroatië uitgevoerd. De Universiteit van Riga, projectpartner van BRESE verwerkt de resultaten. Deze anonieme enquête zal worden gebruikt voor onderzoek, dat zal leiden tot conclusies en aanbevelingen die uiteindelijk zullen worden opgenomen in een beleidsdocument over de bevordering van sociale ondernemingen.

 

U kunt de enquête invullen via de volgende link: https://latvia.questionpro.com/t/AQJkSZh7XQ

Dit duurt ca. 10-15 minuten.ga in Letland, projectpartner van BRESE, verwerkt de resultaten van de enquête.

 

Het Interreg Europe Project „Border Regions in Europe for Social Entrepreneurship – BRESE“ heeft tot doel de barrières voor sociale ondernemers te verminderen en subsidie-instrumenten te verbeteren. Daartoe worden bestaande beleidsvoorwaarden en subsidie-instrumenten in vijf verschillende Europese regio´s met elkaar vergeleken en ervaringen en best practices met elkaar uitgewisseld.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-09/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe maatregelen NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

17-09/20

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Samen sterker” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

15-09/20

Uitslagen gemeentelijke verkiezingen in NRW

Op 13 september vonden er verkiezingen voor de Burgemeester, gemeenteraad, Landrat en Kreistag in Nordrhein-Westfalen plaats.