"Waarom schrijf je me niet"

23-06/20


Dat is de naam van een Nederlands-Duitse reizende over vijf mensen tijdens hun leven voor en tijdens WOII. Deze mensen worden gevolgd door Duitsland, Nederland, de kampen en getto’s in Polen tot aan hun dood of bevrijding.

 

De expositie laat zien hoe hun privacy en identiteit werd afgenomen, dat zij geen idee hadden wat hen te wachten stond en geen mogelijkheid hadden aan hun lot te ontkomen. In de tentoonstelling wordt ingegaan op de vraag welke betekenis hun verhaal over heeft voor nu. Dit wordt gedaan door vier vertellers die in korte films en in een stemhokje actuele dilemma’s voorleggen over privacy, communicatie, censuur en over vluchten. Toen en nu.

 

Van 31 mei t-m 27 september is de tentoonsteling te zien in PAN kunstforum niederrhein e.V., Agnetenstraße 2, 46446 Emmerich am Rhein, Duitsland. Dinsdag t/m zondag 11–16 uur.

 

De Stadt Emmerich, Bürgeraktion Pro Kultur e.V. uit Emmerich en Stichting Aover de gäöt uit Voorst hebben rondom de tentoonstellling een aanbod voor scholen uit de Euregio Rijn-Waal ontwikkeld. De bedoeling is dat de leerlingen de tenstoonstelling bezoeken en bijbehorend lesmateriaal krijgen. Ook lezingen willen de organisatoren aanbieden. Helaas is het door Corona niet duidelijk in welke vorm de activiteiten plaats kunnen vinden. Op www.pudv.nl (Post Uit De Vergetelheid) vindt u alle actuele informatie over de tentoonstelling.

 

Het project wordt door de Euregio Rijn-Waal in het kader van 75 jaar vrijheid en in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).