Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

14-05/20


Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.

 

De Euregio Rijn-Waal in Kleve organiseerde de wedstrijd dit schooljaar voor de tweede keer. De scholieren gingen aan de slag met vragen als ‘Hoe zou de grensregio eruitzien als Nederlanders en Duitsers niet in vrijheid (samen) konden leven?’, ‘Wat kunnen Nederlanders en Duitsers van elkaar leren?’ en ‘Hoe zien de komende 75 jaar eruit?’ en werden uitgedaagd om hier een creatieve inzending over in te sturen. Vervolgens boog een vijfkoppige jury zich over de veelzijdige bijdragen, die dit jaar vooral uit filmpjes, posters en Instagramstories bestonden.

 

Persoonlijk bezoek aan scholen

De winnaars zouden eigenlijk tijdens een grote prijsuitreiking in Nijmegen bekend worden gemaakt. Door het coronavirus kon deze helaas niet doorgaan – dus is de Euregio Rijn-Waal persoonlijk bij de winnende scholen langsgegaan. Met inachtneming van 1,5 meter afstand zijn de prijzen aan de leerkrachten overhandigd, die er nu naar uitkijken om hun leerlingen te verrassen met het nieuws.

 

De volgende scholen hebben een prijs gewonnen en deze ook al ontvangen:

 

Categorie Duitse scholen

  1. Leonardo da Vinci Gesamtschule, Willich
  2. Jodocus Nünning Gesamtschule, Borken
  3. Gesamtschule am Forstgarten, Kleve

Categorie Nederlandse scholen

  1. Dominicus College, Nijmegen
  2. Pax Christi College, Druten
  3. NSG, Nijmegen

Categorie Partnerscholen

  1. Euregio Gymnasium, Bocholt, + Almende College Isala, Silvolde
  2. Pax Christie College, Druten + Gesamtschule Mittelkreis, Goch
  3. Euregio Realschule, Kranenburg + Notre Dame, Ubbergen,

Categorie  extra prijs

Gymnasium am Moltkeplatz, Krefeld, Janne Struckmann & Annemarie Rixen

 

Meer foto's van de prijsuitreikingen zijn te vinden op www.facebook.com/EuregioRheinWaal

 

De Euregionale Scholenwedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de middelen van het programma Onbegrensd van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-08/20

Corona-enquête voor sociale ondernemingen

Het INTERREG Europe project BRESE, waarvan de Euregio Rijn-Waal lead partner is, kijkt ook over landsgrenzen heen naar de impact van Covid-19 op sociale ondernemingen en de financiële steunprogramma’s van de overheid.

04-08/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe maatregelen NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

03-08/20

Schatkamerroute en smokkelaarspad: ontdekkingsreis in de Euregio

Op het Smokkelaarspad in de voetsporen treden van smokkelaars van weleer of op zoek gaan naar verborgen parels op de Schatkamerroute: dat kan op twee van de in totaal tien nieuwe fiets- en wandelroutes die het bureau voor toerisme van de Regio Niederrhein, Niederrhein Tourismus, heeft ontwikkeld.