NRW maakt regels voor reizen over de grens bekend

10-04/20


Nadat het Duitse Corona-kabinet op 6 april had besloten, dat er voor 10 april voor alle Deelstaten een reisverordening moest komen, heeft Nordrhein-Westfalen deze gisteren bekend gemaakt. De belangrijkste punten op een rij:

 

Iedereen die vanaf 10 april naar Duitsland reist en daarvoor 72 uur of langer in een ander land verbleef moet bij aankomst in Duitsland twee weken in quarantaine, moet zich bij het Gesundheitsamt (GGD) melden en mag geen contact met anderen hebben. Doe je dit niet, dan kunnen er hoge boetes gegeven worden.

 

Voor grenspendelaars (werknemers en studenten/scholieren), mensen met een vitaal beroep (warentransport, gezondheidszorg etc.), en mensen die een dringende reden hebben geldt dit niet. Zij dienen de reden voor hun reis over de grens mondeling aan te kunnen tonen. Hiervoor is geen extra bewijs nodig, wel kan het zinvol zijn om documenten mee te nemen, waaruit de reden voor de reis blijkt. Volgens NRW valt boodschappen doen niet onder dringende redenen. Hier appelleert NRW aan iedereen om zijn gezonde verstand te gebruiken.

 

Er zullen geen extra controles worden uitgevoerd, wel zal er rond de Paasdagen strenger gecontroleerd worden.

 

Deze verordening geldt in eerste instantie tot 19 april 2020.

 

De complete tekst van de verordening kunt u hier nalezen.

 

De FAQ in het Nederlands over de verordening met de bijbehorende antwoorden vindt u hier.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.