NRW maakt regels voor reizen over de grens bekend

10-04/20


Nadat het Duitse Corona-kabinet op 6 april had besloten, dat er voor 10 april voor alle Deelstaten een reisverordening moest komen, heeft Nordrhein-Westfalen deze gisteren bekend gemaakt. De belangrijkste punten op een rij:

 

Iedereen die vanaf 10 april naar Duitsland reist en daarvoor 72 uur of langer in een ander land verbleef moet bij aankomst in Duitsland twee weken in quarantaine, moet zich bij het Gesundheitsamt (GGD) melden en mag geen contact met anderen hebben. Doe je dit niet, dan kunnen er hoge boetes gegeven worden.

 

Voor grenspendelaars (werknemers en studenten/scholieren), mensen met een vitaal beroep (warentransport, gezondheidszorg etc.), en mensen die een dringende reden hebben geldt dit niet. Zij dienen de reden voor hun reis over de grens mondeling aan te kunnen tonen. Hiervoor is geen extra bewijs nodig, wel kan het zinvol zijn om documenten mee te nemen, waaruit de reden voor de reis blijkt. Volgens NRW valt boodschappen doen niet onder dringende redenen. Hier appelleert NRW aan iedereen om zijn gezonde verstand te gebruiken.

 

Er zullen geen extra controles worden uitgevoerd, wel zal er rond de Paasdagen strenger gecontroleerd worden.

 

Deze verordening geldt in eerste instantie tot 19 april 2020.

 

De complete tekst van de verordening kunt u hier nalezen.

 

De FAQ in het Nederlands over de verordening met de bijbehorende antwoorden vindt u hier.


Gerelateerd/Ander nieuws

03-07/20

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Samen sterker” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

30-06/20

INTERREG-stuurgroep keurt nieuw media-project goed

De INTERREG-stuurgroep voor de Euregio Rijn-Waal heeft eind juni een nieuw project goedgekeurd. Met het project “Nachrichten/Nieuws” wordt in totaal bijna € 700.000 in de Euregio Rijn-Waal geïnvesteerd.

26-06/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen Nederlnd

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.