NRW maakt regels voor reizen over de grens bekend

10-04/20


Nadat het Duitse Corona-kabinet op 6 april had besloten, dat er voor 10 april voor alle Deelstaten een reisverordening moest komen, heeft Nordrhein-Westfalen deze gisteren bekend gemaakt. De belangrijkste punten op een rij:

 

Iedereen die vanaf 10 april naar Duitsland reist en daarvoor 72 uur of langer in een ander land verbleef moet bij aankomst in Duitsland twee weken in quarantaine, moet zich bij het Gesundheitsamt (GGD) melden en mag geen contact met anderen hebben. Doe je dit niet, dan kunnen er hoge boetes gegeven worden.

 

Voor grenspendelaars (werknemers en studenten/scholieren), mensen met een vitaal beroep (warentransport, gezondheidszorg etc.), en mensen die een dringende reden hebben geldt dit niet. Zij dienen de reden voor hun reis over de grens mondeling aan te kunnen tonen. Hiervoor is geen extra bewijs nodig, wel kan het zinvol zijn om documenten mee te nemen, waaruit de reden voor de reis blijkt. Volgens NRW valt boodschappen doen niet onder dringende redenen. Hier appelleert NRW aan iedereen om zijn gezonde verstand te gebruiken.

 

Er zullen geen extra controles worden uitgevoerd, wel zal er rond de Paasdagen strenger gecontroleerd worden.

 

Deze verordening geldt in eerste instantie tot 19 april 2020.

 

De complete tekst van de verordening kunt u hier nalezen.

 

De FAQ in het Nederlands over de verordening met de bijbehorende antwoorden vindt u hier.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-09/23

Uitnodiging focusgroep potentieel grensoverschrijdend ov

In opdracht van het Duitse onderzoekscentrum voor spoorvervoer (DZSF) van de Duitse Spoorwegautoriteit (EBA) heeft het nexus-instituut het reactiverings- en ontwikkelingspotentieel van grensoverschrijdend reizigersverkeer per spoor onderzocht.

20-09/23

Euregio te gast bij raadsinformatieavond Rheden

Dinsdag 19 september waren Andreas Kochs en Heidi de Ruiter namens de Euregio Rijn-Waal op uitnodiging van Euregioraadslid Rob Koekkoek te gast bij de raadsinformatieavond voor de gemeenteraad van Rheden.

19-09/23

Realise-Bio: Stimulering circulaire economie

Realise-Bio ondersteunt projecten die in de breedste zin van het woord betrekking hebben op innovatief en duurzaam gebruik van biomassa.