Medipee ondersteunt lokale ziekenhuizen

07-04/20


Op Wereldgezondheidsdag willen we extra aandacht besteden aan ons gezondheidssysteem en het verplegend en ziekenhuispersoneel, dat op dit moment van groot belang is en een waardevolle bijdrage levert aan de strijd tegen het coronavirus.

 

In het kader van het INTERREG-project “Digipee” gebruikt het bedrijf Medipee uit Moers, Duitsland, 3D-printers voor de productie van gelaatsbeschermende vizieren, die in de huidige corona-pandemie als een vriendendienst ter beschikking worden gesteld aan ziekenhuizen en dokterspraktijken. Het ontwerp is gemaakt door HanochH in het Thingiverse (https://www.thingiverse.com/thing:4233193/files).

 

Zo hebben veel omringende ziekenhuizen en medische praktijken  in de Euregio Rijn-Waal al 170 vizieren hebben aangevraagd, die het bedrijf op dit moment via de drukkerijen produceert en doneert. Gisteren werden de eerste mondkapjes overhandigd aan het Bethanien Krankenhaus in Moers.
 

Dit is een mooi voorbeeld van hoe het in zo’n moeilijke situatie mogelijk is om de aandacht te verleggen naar andere, momenteel essentiële gebruiksgoederen en deze met bestaande technologieën te produceren.

 

(Bron: www.deutschland-nederland.eu)


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.