800 mbo-studenten Goethe-certificaat Duits

11-03/20


Op 12-13 februari 2020 vond weer een assessorentraining plaats voor docenten Duits om Goethe-examens af te kunnen nemen in het mbo.

 

Hiermee heeft de stichting Duits in de Beroepscontext samen met het Goethe-Institut 100 docenten in Nederland getraind!
800 studenten hebben al het internationaal erkende Goethe-certificaat behaald. De stichting is een initiatief van Ler(n)ende Euregio en heeft als doel het vak Duits aantrekkelijker te maken in het mbo. Steeds vaker kiezen mbo'ers voor het keuzedeel Duits in hun opleiding. Het project Taal Verbindt onderzoekt op dit moment of het ook mogelijk is een erkend certificaat tot stand te brengen voor Nederlands op de Berufskollegs. 

 


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL 01-06

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.

14-05/20

Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.