Grensoverschrijdende herdenking “Wings of Freedom”

05-03/20


Op woensdag 4 maart 2020 vond in Nieuw Bergen een herdenkingsplechtigheid voor de gesneuvelde bemanning van een bommenwerper van de Royal Airforce plaats, gevolgd door de onthulling van een monument ter nagedachtenis aan de gevallenen.

 

Het initiatief "Wings of Freedom" houdt in het kader 75 jaar vrijheid de herinnering levend aan 28 crashes en noodlandingen van geallieerde vliegtuigen tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar en Weeze. De aanwezige Euregio-ambassadeurs Regina Schneider, Manfred Palmen, Erwin Schmitz, Jan van Zomeren en Jos Verbeeten, waren zeer onder de indruk van de toespraken van de diplomatieke vertegenwoordigers van het Verenigd Koninkrijk en Canada en van het bijbehorende muzikale programma.

 

Deze grensoverschrijdende herdenkingsbijeenkomst is in het kader van de mini-projecten met middelen van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland en de Euregio Rijn-Waal ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.