Fietsen en wandelen in de grensregio

04-02/20


Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.

 

De  bezoekers van de beurs waren enthousiast over de routes.  Vooral  omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve  lopen.  Dit  knooppuntensysteem sluit aan op en is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem.

 

Routes met een thema

De wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen thema:

   ·           Fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied

   ·           Fietsen langs het oorlogsverleden

   ·           Ansichtroute

   ·           Op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje

   ·           Walk of Food (wandelen)

   ·           Smokkelpad (wandelen)

   ·           Food Tour (lekker fietsen)

   ·           Schmuggelroute (spannende grensverhalen)

   ·           Bloemen en bijenroute

   ·           Schatkamerroute (fietsen langs verborgen schatten)

 

De  lengte  varieert  van  30  tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om (delen van) routes te combineren.

 

Ook een overzichtskaart is voor de 10 grensoverschrijdende routes gepresenteerd.

 

Interesse?

Folders  van  de  diverse  routes kunt u opvragen bij Regionaal Bureau voor Toerisme     Land     van     Cuijk     via     www.dynamicborders.eu of info@rbtlandvancuijk.nl.

 

Dynamic Borders

Het INTERREG-project Dynamic Borders loopt tot en met 2020 en wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen.

 

Foto  onderschrift  (van  links  naar  rechts):  Adjunct-burgemeester  Rolf Hörster (Weeze), burgemeester Manon Pelzer (Bergen), burgemeester Karel van Soest  (Boxmeer), burgemeester Willibrord van Beek (Gennep) en burgemeester Ulrich   Knickrehm   (Goch),   waren   positief   verrast   door  de  grote belangstelling voor de tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes.


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.