Winnaars Euregionale Gastronomiewedstrijd 2020!

30-01/20


Midden op de beursvloer van de horecabeurs Gastro Tek in Kalkar kookten op 20 en 21 januari vijf teams van beroepsleerlingen van 6 Nederlandse en Duitse mbo’s voor live publiek.

 

In het kader van deze Euregionale Gastronomiewedstrijd moesten gemengde Duits-Nederlandse multidisciplinaire teams samenwerken, creatief denken, communiceren in twee verschillende talen en rekening houden met elkaars (gastronomische) cultuur. Een mooie uitdaging!

 

Aan de wedstrijd namen deel: koks, banketbakkers, assistenten, hotelmannen en -vrouwen en obers van vier Duitse Berufskollegs (Duits mbo) en twee Nederlandse ROC’s uit het grensgebied. Een vijftigtal beroepsleerlingen zette hun beste beentje voor terwijl het publiek van de beurs mee mocht kijken, proeven en zelfs jureren. De eerste dag stond in het teken van het maken van euregionaal fingerfood. De tweede dag begon de volgende uitdaging: een euregionaal driegangendiner. De wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd en was zeer geslaagd. Niet alleen vanwege de enorme leerervaring voor de leerlingen, maar ook vanwege de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

 

Deelnemende scholen waren:

  • BK Kreis Kleve
  • BK Lise Meitner Ahaus
  • BK Glockenspitz Krefeld
  • BK Sophie Scholl Duisburg
  • ROC Rijn IJssel Arnhem
  • Graafschap College Doetinchem

De winnaars zijn:

Sipal Kaan, Koch (de), Lise Meitner Berufskolleg
Dominik Cymbala, Koch (de), Berufskolleg Kleve
Anne Eekelder, Koch (nl), Graafschap College
Jessica Kunze, Konditorin (de), Sophie Scholl Berufskolleg
Alissa Brockes, Refa (de), Glockenspitz Krefeld
Ronja Mohaubt, Hofa (de), Glockenspitz Krefeld
Amani Sheiko, Assistent (nl), Rijn IJssel Arnhem
Kheder Alnamer, Assistent (nl), Rijn IJssel Arnhem
Eva Groot Kormelink, Manager (nl), Graafschap College

 

Je horizon verbreden, Duitse vaktaal leren, je beroepsvaardigheden verbeteren en je kansen op een baan in de Euregio vergroten, dat zijn belangrijke streefpunten van het project Ler(n)ende Euregio.


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.