Winnaars Euregionale Gastronomiewedstrijd 2020!

30-01/20


Midden op de beursvloer van de horecabeurs Gastro Tek in Kalkar kookten op 20 en 21 januari vijf teams van beroepsleerlingen van 6 Nederlandse en Duitse mbo’s voor live publiek.

 

In het kader van deze Euregionale Gastronomiewedstrijd moesten gemengde Duits-Nederlandse multidisciplinaire teams samenwerken, creatief denken, communiceren in twee verschillende talen en rekening houden met elkaars (gastronomische) cultuur. Een mooie uitdaging!

 

Aan de wedstrijd namen deel: koks, banketbakkers, assistenten, hotelmannen en -vrouwen en obers van vier Duitse Berufskollegs (Duits mbo) en twee Nederlandse ROC’s uit het grensgebied. Een vijftigtal beroepsleerlingen zette hun beste beentje voor terwijl het publiek van de beurs mee mocht kijken, proeven en zelfs jureren. De eerste dag stond in het teken van het maken van euregionaal fingerfood. De tweede dag begon de volgende uitdaging: een euregionaal driegangendiner. De wedstrijd werd voor de tweede keer georganiseerd en was zeer geslaagd. Niet alleen vanwege de enorme leerervaring voor de leerlingen, maar ook vanwege de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

 

Deelnemende scholen waren:

  • BK Kreis Kleve
  • BK Lise Meitner Ahaus
  • BK Glockenspitz Krefeld
  • BK Sophie Scholl Duisburg
  • ROC Rijn IJssel Arnhem
  • Graafschap College Doetinchem

De winnaars zijn:

Sipal Kaan, Koch (de), Lise Meitner Berufskolleg
Dominik Cymbala, Koch (de), Berufskolleg Kleve
Anne Eekelder, Koch (nl), Graafschap College
Jessica Kunze, Konditorin (de), Sophie Scholl Berufskolleg
Alissa Brockes, Refa (de), Glockenspitz Krefeld
Ronja Mohaubt, Hofa (de), Glockenspitz Krefeld
Amani Sheiko, Assistent (nl), Rijn IJssel Arnhem
Kheder Alnamer, Assistent (nl), Rijn IJssel Arnhem
Eva Groot Kormelink, Manager (nl), Graafschap College

 

Je horizon verbreden, Duitse vaktaal leren, je beroepsvaardigheden verbeteren en je kansen op een baan in de Euregio vergroten, dat zijn belangrijke streefpunten van het project Ler(n)ende Euregio.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-02/20

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, beseffen Nijmeegse scholieren

Wat is vrijheid? Hoe had het leven in de grensregio eruitgezien als Nederlanders en Duitsers niet in vrede samen zouden kunnen leven? En hoe kunnen we onze vrijheid beschermen? Met deze vragen hebben vijf scholieren van NSG Groenewoud in Nijmegen zich de laatste weken intensief beziggehouden.

10-02/20

Eindsymposium INTERREG VA project „Zorg verbindt“ kijkt vooruit

Op 5 februari vond in het Sanadome in Nijmegen het afsluitende symposium van het INTERREG VA project “Zorg verbindt” plaats. Ca. 80 vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, maar ook van gemeenten en andere overheidsinstanties woonden het interessante symposium bij.

04-02/20

Fietsen en wandelen in de grensregio

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.