Subsidiemogelijkheden "75 jaar vrijheid"

20-01/20


In de Euregio Rijn-Waal worden dit jaar veel herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

 

Gezien het belangrijke signaal voor de grensoverschrijdende samenwerking, dat van dergelijke gezamenlijke activiteiten uitgaat, heeft het Dagelijks Bestuur besloten, om grensoverschrijdende activiteiten in het kader van “75 jaar vrijheid” binnen het subsidieprogramma “mini-projecten” met voorrang te ondersteunen. Ook kunnen deze projecten een extra financiële bijdrage aanvragen. Hiervoor stelt de Euregio Rijn-Waal dit jaar € 40.000,- beschikbaar.

 

Activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd en waarbij een Duitse deelname uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal is voorzien, kunnen in principe aanspraak maken op deze regeling. De precieze voorwaarden en het aanvraagformulier zijn tevens te downloaden via www.euregio.org/peopletopeople.

Alle euregionale activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd, worden op www.facebook.com/euregiokalender gepubliceerd.

 

Wij hopen dat er in het komende jaar vele mooie grensoverschrijdende herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten plaatsvinden, die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de goede verstandhouding tussen de inwoners van de Euregio Rijn-Waal.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).