Hochschule Rhein-Waal en Euregio spreken over samenwerking

13-01/20


President Dr. Oliver Locker-Grütjen en Prof. Dr.-Ing. Peter Kisters (vice-president voor onderzoek, innovatie en kennistransfer) van de Hochschule Rhein-Waal waren maandag 13 januari 2020 te gast bij de Euregio Rijn-Waal.

 

De ontmoeting vond plaats op uitnodiging van de Euregio Rijn-Waal, omdat de Hochschule Rhein-Waal een belangrijke partner in de grensoverschrijdende samenwerking is.

 

In het gesprek werd o.a. over de INTERREG-deelname van de Hochschule Rhein-Waal gesproken. De Hochschule is bijvoorbeeld een actieve partner in projecten op diverse terrein zoals toerisme (RheinLand Xperience), Logistiek (VISTA), AgroFood (Spectors, Food Pro.tec.ts) en krimp (Krake). Vandaar dat de Hochschule ook meer Nederlandse studenten wil trekken, aldus Dr. Locker-Grütjes, want in vergelijking met veel andere nationaliteiten studeren er nog steeds relatief weinig Nederlandse studenten aan de Hochschule Rhein-Waal.
 

Ook werd er nog over een deelname van de Hochschule Rhein-Waal aan het nieuwe Arbeit/dsmarktplatform van de Euregio Rijn-Waal gesproken. Gezamenlijk met bemiddelingsinstanties als het UW en de Agentur für Arbeit, regionale werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen wil de Euregio Rijn-Waal zich de komende jaren versterkt inzetten voor een transparantere euregionale arbeidsmarkt.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-02/20

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, beseffen Nijmeegse scholieren

Wat is vrijheid? Hoe had het leven in de grensregio eruitgezien als Nederlanders en Duitsers niet in vrede samen zouden kunnen leven? En hoe kunnen we onze vrijheid beschermen? Met deze vragen hebben vijf scholieren van NSG Groenewoud in Nijmegen zich de laatste weken intensief beziggehouden.

10-02/20

Eindsymposium INTERREG VA project „Zorg verbindt“ kijkt vooruit

Op 5 februari vond in het Sanadome in Nijmegen het afsluitende symposium van het INTERREG VA project “Zorg verbindt” plaats. Ca. 80 vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, maar ook van gemeenten en andere overheidsinstanties woonden het interessante symposium bij.

04-02/20

Fietsen en wandelen in de grensregio

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.