Hochschule Rhein-Waal en Euregio spreken over samenwerking

13-01/20


President Dr. Oliver Locker-Grütjen en Prof. Dr.-Ing. Peter Kisters (vice-president voor onderzoek, innovatie en kennistransfer) van de Hochschule Rhein-Waal waren maandag 13 januari 2020 te gast bij de Euregio Rijn-Waal.

 

De ontmoeting vond plaats op uitnodiging van de Euregio Rijn-Waal, omdat de Hochschule Rhein-Waal een belangrijke partner in de grensoverschrijdende samenwerking is.

 

In het gesprek werd o.a. over de INTERREG-deelname van de Hochschule Rhein-Waal gesproken. De Hochschule is bijvoorbeeld een actieve partner in projecten op diverse terrein zoals toerisme (RheinLand Xperience), Logistiek (VISTA), AgroFood (Spectors, Food Pro.tec.ts) en krimp (Krake). Vandaar dat de Hochschule ook meer Nederlandse studenten wil trekken, aldus Dr. Locker-Grütjes, want in vergelijking met veel andere nationaliteiten studeren er nog steeds relatief weinig Nederlandse studenten aan de Hochschule Rhein-Waal.
 

Ook werd er nog over een deelname van de Hochschule Rhein-Waal aan het nieuwe Arbeit/dsmarktplatform van de Euregio Rijn-Waal gesproken. Gezamenlijk met bemiddelingsinstanties als het UW en de Agentur für Arbeit, regionale werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen wil de Euregio Rijn-Waal zich de komende jaren versterkt inzetten voor een transparantere euregionale arbeidsmarkt.


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.