Succesvol euregionaal symposium over jeugdzorg

10-01/20


Op woensdag 11 december organiseerde Karakter samen met GGNet, LVR Essen en LVR Viersen het symposium ‘Grensverleggend innoveren in de jeugdzorg’ in het Euregio-Forum in Kleve.

 

Meer dan 120 Nederlandse en Duitse wethouders, beleidsmakers, zorg- en onderwijsprofessionals hebben deze middag over de grenzen heen gekeken, nieuwe inzichten opgedaan en hun internationale netwerk versterkt.

 

Verschillende jeugdzorgsystemen
Het symposium onder dagvoorzitterschap van prof. dr. Ron Scholte werd geopend door Sjaak Kamps, secretaris van Euregio Rijn-Waal en Hans van Geenhuizen. Prof. dr. Johannes Hebebrand en prof. dr. Wouter Staal gaven een introductie van de verschillende jeugdzorgsystemen in Duitsland en Nederland. In de presentaties ‘Schoolverzuim’ door Volker Reissner en ‘Diagnoseverschillen’ door Bas de Veen en Ingo Spitczok von Brisinski kwamen de eerste onderzoeksresultaten aan bod van deze twee People to People-projecten. Tot slot ging wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn in gesprek met de zaal over jeugdzorgvraagstukken waar gemeenten in Nederland mee te maken hebben, zoals de toenemende druk op de jeugdzorg.

De presentaties, een visueel verslag en een foto-impressie van deze geslaagde middag zijn hier te vinden.

 

Bron tekst: AHA24*7
Bron foto: Karakter


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.