Succesvol euregionaal symposium over jeugdzorg

10-01/20


Op woensdag 11 december organiseerde Karakter samen met GGNet, LVR Essen en LVR Viersen het symposium ‘Grensverleggend innoveren in de jeugdzorg’ in het Euregio-Forum in Kleve.

 

Meer dan 120 Nederlandse en Duitse wethouders, beleidsmakers, zorg- en onderwijsprofessionals hebben deze middag over de grenzen heen gekeken, nieuwe inzichten opgedaan en hun internationale netwerk versterkt.

 

Verschillende jeugdzorgsystemen
Het symposium onder dagvoorzitterschap van prof. dr. Ron Scholte werd geopend door Sjaak Kamps, secretaris van Euregio Rijn-Waal en Hans van Geenhuizen. Prof. dr. Johannes Hebebrand en prof. dr. Wouter Staal gaven een introductie van de verschillende jeugdzorgsystemen in Duitsland en Nederland. In de presentaties ‘Schoolverzuim’ door Volker Reissner en ‘Diagnoseverschillen’ door Bas de Veen en Ingo Spitczok von Brisinski kwamen de eerste onderzoeksresultaten aan bod van deze twee People to People-projecten. Tot slot ging wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn in gesprek met de zaal over jeugdzorgvraagstukken waar gemeenten in Nederland mee te maken hebben, zoals de toenemende druk op de jeugdzorg.

De presentaties, een visueel verslag en een foto-impressie van deze geslaagde middag zijn hier te vinden.

 

Bron tekst: AHA24*7
Bron foto: Karakter


Gerelateerd/Ander nieuws

20-01/20

Subsidiemogelijkheden "75 jaar vrijheid"

In de Euregio Rijn-Waal worden dit jaar veel herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

16-01/20

Uitwisseling op interregionaal niveau

Op 15 en 16 januari 2020 heeft een 6-koppige delegatie met vertegenwoordigers van de INTERREG-programma's Oostenrijk-Hongarije, Oostenrijk-Bayern, Oostenrijk-Tsjechië en Slovenië-Oostenrijk een bezoek gebracht aan het INTERREG-programma Duitsland-Nederland bij de Euregio Rijn-Waal.

13-01/20

Hochschule Rhein-Waal en Euregio spreken over samenwerking

President Dr. Oliver Locker-Grütjen en Prof. Dr.-Ing. Peter Kisters (vice-president voor onderzoek, innovatie en kennistransfer) van de Hochschule Rhein-Waal waren maandag 13 januari 2020 te gast bij de Euregio Rijn-Waal.