Succesvol euregionaal symposium over jeugdzorg

10-01/20


Op woensdag 11 december organiseerde Karakter samen met GGNet, LVR Essen en LVR Viersen het symposium ‘Grensverleggend innoveren in de jeugdzorg’ in het Euregio-Forum in Kleve.

 

Meer dan 120 Nederlandse en Duitse wethouders, beleidsmakers, zorg- en onderwijsprofessionals hebben deze middag over de grenzen heen gekeken, nieuwe inzichten opgedaan en hun internationale netwerk versterkt.

 

Verschillende jeugdzorgsystemen
Het symposium onder dagvoorzitterschap van prof. dr. Ron Scholte werd geopend door Sjaak Kamps, secretaris van Euregio Rijn-Waal en Hans van Geenhuizen. Prof. dr. Johannes Hebebrand en prof. dr. Wouter Staal gaven een introductie van de verschillende jeugdzorgsystemen in Duitsland en Nederland. In de presentaties ‘Schoolverzuim’ door Volker Reissner en ‘Diagnoseverschillen’ door Bas de Veen en Ingo Spitczok von Brisinski kwamen de eerste onderzoeksresultaten aan bod van deze twee People to People-projecten. Tot slot ging wethouder Detlev Cziesso van de gemeente Apeldoorn in gesprek met de zaal over jeugdzorgvraagstukken waar gemeenten in Nederland mee te maken hebben, zoals de toenemende druk op de jeugdzorg.

De presentaties, een visueel verslag en een foto-impressie van deze geslaagde middag zijn hier te vinden.

 

Bron tekst: AHA24*7
Bron foto: Karakter


Gerelateerd/Ander nieuws

17-02/20

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, beseffen Nijmeegse scholieren

Wat is vrijheid? Hoe had het leven in de grensregio eruitgezien als Nederlanders en Duitsers niet in vrede samen zouden kunnen leven? En hoe kunnen we onze vrijheid beschermen? Met deze vragen hebben vijf scholieren van NSG Groenewoud in Nijmegen zich de laatste weken intensief beziggehouden.

10-02/20

Eindsymposium INTERREG VA project „Zorg verbindt“ kijkt vooruit

Op 5 februari vond in het Sanadome in Nijmegen het afsluitende symposium van het INTERREG VA project “Zorg verbindt” plaats. Ca. 80 vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, maar ook van gemeenten en andere overheidsinstanties woonden het interessante symposium bij.

04-02/20

Fietsen en wandelen in de grensregio

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.