Foto´s van de Posbank en Millingen vallen in de prijzen

17-12/19


Tijdens de Eindejaarsbijeenkomst van de Euregio Rijn-Waal huldigde voorzitter Ulrich Francken de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd. Het motto was deze keer “Blik over de grens”.

 

De 38 deelnemende fotografen hebben deze uitdaging aangenomen en hun favoriete plek in het buurland gefotografeerd. Na een eerste selectie door het Dagelijks Bestuur was het vervolgens aan het publiek om de winnaars te bepalen.

 

Uiteindelijk kwamen de foto´s “Heidelandschap op de Posbank“ van Johannes Weyers en  “Spoorbrug bij Griethausen” van Rens Hubers als winnende foto´s uit de bus. 

 

Ook waren er twee tweede prijzen. Deze gingen naar Sonja Jonkhout voor haar foto “Zicht op de kerk in Elten en naar Bertus van het Hekke voor zijn foto “Grensoverschrijdende blik op de ondergaande zon” bij Millingen aan de Rijn.

 

De fotografen hebben resp. € 200,- en € 100,- gewonnen.

 

De winnende foto´s vindt u op www.facebook.com/euregiorheinwaal


Gerelateerd/Ander nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.