Het nieuwe Open Data Portal staat online

06-12/19


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Landesamt für Statistik Niedersachsen (LSN) en Information und Technik Nordrhein-Westfalen als Statistisches Landesamt (IT.NRW) hebben gezamenlijk een Open Data Portal met grensoverschrijdende arbeidsmarktgegevens ontwikkeld:

 

https://opendata.grensdata.eu

https://opendata.grenzdaten.eu/#/InterReg/de/

 

Het resultaat is een duurzaam systeem dat toegang geeft tot betrouwbare data over de arbeidsmarktsituatie en de economie in de grensregio. Daarbij is het gehele Duits-Nederlandsemgrensgebied meegenomen. Data uit verschillende nationale bronnen werden over eenm projectperiode van bijna tweeënhalf jaar geharmoniseerd, verwerkt en omgezet naar geschiktemformaten. Het Portal wordt beheerd door het CBS.Het Portaal Grensdata bevat gegevens over arbeidsdeelname, soort arbeidscontract, grenspendelaars, economie, bedrijvendemografie en bevolking. De gegevens zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, voor meerdere jaren op verschillende regionale diepten beschikbaar. Het Portal biedt uitgebreide mogelijkheden om gegevens voor regio's in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en

Nederland te vergelijken.

 

Het open data portal is gerealiseerd met middelen van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland en begeleidt door het Regionale Programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/21

50 jaar Euregio Rijn-Waal: Blik in het archief

In 2021 viert de Euregio Rijn-Waal haar 50-jarig bestaan. Gedurende het jaar nemen wij u elke maand mee terug naar het verleden en laten u een bijzonder archiefstuk zien.

29-12/20

RUNTIME-Kalender 2021 gaat online van start!

De RUNTIME-Hardloopkalender 2021 met gratis inschrijving van hardloopevenementen verschijnt deze keer digitaal

29-12/20

Europese erkenning voor het INTERREG-project ROCKET

Op 15 december ontving het EU-project ROCKET (“Regional Collaboration on Key Enabling Technologies”) de EURADA Award 2020. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een Europees project met impact. Dit keer tijdens een online-conferentie van EURADA; de koepelorganisatie van Europese ontwikkelingsmaatschappijen.