Het nieuwe Open Data Portal staat online

06-12/19


Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Landesamt für Statistik Niedersachsen (LSN) en Information und Technik Nordrhein-Westfalen als Statistisches Landesamt (IT.NRW) hebben gezamenlijk een Open Data Portal met grensoverschrijdende arbeidsmarktgegevens ontwikkeld:

 

https://opendata.grensdata.eu

https://opendata.grenzdaten.eu/#/InterReg/de/

 

Het resultaat is een duurzaam systeem dat toegang geeft tot betrouwbare data over de arbeidsmarktsituatie en de economie in de grensregio. Daarbij is het gehele Duits-Nederlandsemgrensgebied meegenomen. Data uit verschillende nationale bronnen werden over eenm projectperiode van bijna tweeënhalf jaar geharmoniseerd, verwerkt en omgezet naar geschiktemformaten. Het Portal wordt beheerd door het CBS.Het Portaal Grensdata bevat gegevens over arbeidsdeelname, soort arbeidscontract, grenspendelaars, economie, bedrijvendemografie en bevolking. De gegevens zijn, afhankelijk van de beschikbaarheid, voor meerdere jaren op verschillende regionale diepten beschikbaar. Het Portal biedt uitgebreide mogelijkheden om gegevens voor regio's in Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en

Nederland te vergelijken.

 

Het open data portal is gerealiseerd met middelen van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland en begeleidt door het Regionale Programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.