Burgemeester Geert van Rumund verkozen tot lid Dagelijks Bestuur

29-11/19


Tijdens de Euregioraadsvergadering van donderdag 28 november in Schloss Moyland in het Duitse Bedburg-Hau is Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal.

 

De benoeming van een nieuw bestuurslid was het gevolg van de statutenwijziging, waarin is vastgelegd, dat het Dagelijks Bestuur uit 8 personen bestaat (4 Nederlanders en 4 Duitsers), voorheen bestond het bestuur uit 7 leden. Burgemeester Van Rumund neemt namens de Regio Food Valley zitting in het Dagelijks Bestuur.

 

Geert van Rumund is sinds 2005 burgemeester van Wageningen. Wageningen biedt veel  grensoverschrijdende aannknopingspunten. Zo is Wageningen de stad van de bevrijding en vormt Wageningen met de universiteit het hart van de Regio Food Valley. Onderzoek naar klimaat, ecologie, water en voedsel bieden juist in het grensgebied  mooie mogelijkheden om kennis uit te wisselen en nieuwe verbindingen te leggen. Burgemeester Van Rumund verheugt zich er daarom op om zijn plaats in het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal in te nemen.

 

Het Dagelijks Bestuur wordt nu gevormd door voorzitter Ulrich Francken (burgemeester van Weeze, vice-voorzitter Hubert Bruls (Burgemeester van Nijmegen), Karel van Soest (burgemeester van Boxmeer), Agnes Schaap (Burgemeester van Renkum), Geert van Rumund (Burgemeester van Wageningen), Dr. Stefan Dietzfelbinger (directeur van de Niederrheinische IHK), Sören Link (burgemeester van Duisburg) en Thomas Ahls (burgemeester van Alpen).


Gerelateerd/Ander nieuws

06-12/19

Het nieuwe Open Data Portal staat online

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Landesamt für Statistik Niedersachsen (LSN) en Information und Technik Nordrhein-Westfalen als Statistisches Landesamt (IT.NRW) hebben gezamenlijk een Open Data Portal met grensoverschrijdende arbeidsmarktgegevens ontwikkeld:

06-12/19

Studenten ROC de Leijgraaf krijgen rondleiding bij Airport Weeze

Dinsdag 26 november ontving Aiport Weeze een groep Travel & Leisure studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk.

05-12/19

Burgemeesters 100.000+ -steden spreken over samenwerking

In 2017 hebben de burgemeesters van de zes grootste steden in de Euregio Rijn-Waal - Düsseldorf, Duisburg en Moers aan de Duitse kant en Arnhem, Nijmegen en Ede aan de Nederlandse kant - overeenstemming bereikt over het versterken van de samenwerking.