Burgemeester Geert van Rumund verkozen tot lid Dagelijks Bestuur

29-11/19


Tijdens de Euregioraadsvergadering van donderdag 28 november in Schloss Moyland in het Duitse Bedburg-Hau is Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal.

 

De benoeming van een nieuw bestuurslid was het gevolg van de statutenwijziging, waarin is vastgelegd, dat het Dagelijks Bestuur uit 8 personen bestaat (4 Nederlanders en 4 Duitsers), voorheen bestond het bestuur uit 7 leden. Burgemeester Van Rumund neemt namens de Regio Food Valley zitting in het Dagelijks Bestuur.

 

Geert van Rumund is sinds 2005 burgemeester van Wageningen. Wageningen biedt veel  grensoverschrijdende aannknopingspunten. Zo is Wageningen de stad van de bevrijding en vormt Wageningen met de universiteit het hart van de Regio Food Valley. Onderzoek naar klimaat, ecologie, water en voedsel bieden juist in het grensgebied  mooie mogelijkheden om kennis uit te wisselen en nieuwe verbindingen te leggen. Burgemeester Van Rumund verheugt zich er daarom op om zijn plaats in het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal in te nemen.

 

Het Dagelijks Bestuur wordt nu gevormd door voorzitter Ulrich Francken (burgemeester van Weeze, vice-voorzitter Hubert Bruls (Burgemeester van Nijmegen), Karel van Soest (burgemeester van Boxmeer), Agnes Schaap (Burgemeester van Renkum), Geert van Rumund (Burgemeester van Wageningen), Dr. Stefan Dietzfelbinger (directeur van de Niederrheinische IHK), Sören Link (burgemeester van Duisburg) en Thomas Ahls (burgemeester van Alpen).


Gerelateerd/Ander nieuws

04-06/20

INTERREG V A project „Volunteers 2.0“ van start

Door demografische veranderingen en de globalisering neemt de (kosten)druk voor organisaties en bedrijven die zich inzetten voor een goede lokale leefbaarheid toe. Het gevolg is dat de levendige centra in kleine dorpen en in grote steden onder druk staan - met ernstige gevolgen voor de lokale bevolking.

04-06/20

Euregioraad vergadert coronaproof in Weeze

De Euregioraad vergadert vandaag vanaf 14.00 uur in het Bürgerhaus van Weeze.

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.