De Euregio Rijn-Waal kleurt „Orange”

21-11/19


Tussen 25 november en 10 december 2019 kleuren in de Euregio Rijn-Waal veel openbare gebouwen oranje. Dit naar aanleiding van de internationale campagne “Orange the World” en het initiatief van de Zonta-Club Niederrhein in het kader van hun 100-jarig bestaan.

 

De kleur oranje staat in dit geval symbool voor een zonnige toekomst, die vrij is van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met geweld te maken. In Nederland ligt dit percentage zelfs bij 45%. Om op deze mistanden te wijzen hebben de Verenigde Naties 25 november uitgroepen tot  internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De “Orange the World” actie begint op deze dag en eindigt op 10 december en er is dus 16 dagen aandacht voor geweld tegen vrouwen.

 

De Gemeenten Weeze en Bergen hebben gezamenlijk met betrekking tot dit thema een projectvoorstel bij de Euregio Rijn-Waal ingediend, zodat o.a. de gemeentehuizen van Bergen en Weeze twee weken lange oranje kleuren. Met deze actie spreken de gemeenten zich uit tegen geweld tegen vrouwen en ondersteunen tegelijkertijd de campagne “Orange the World”. Het project wordt in het kader van het EU-programma INTERREG V A PDeutschland-Nederland mogelijk gemaakt en door Bergen en Weeze gecofinancierd.

 

Ook het secretariaat van de Euregio Rijn-Waal kleurt vanaf 25 november 16 dagen lang oranje.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).