De Euregio Rijn-Waal kleurt „Orange”

21-11/19


Tussen 25 november en 10 december 2019 kleuren in de Euregio Rijn-Waal veel openbare gebouwen oranje. Dit naar aanleiding van de internationale campagne “Orange the World” en het initiatief van de Zonta-Club Niederrhein in het kader van hun 100-jarig bestaan.

 

De kleur oranje staat in dit geval symbool voor een zonnige toekomst, die vrij is van geweld tegen vrouwen en meisjes.

 

Wereldwijd krijgt een op de drie vrouwen met geweld te maken. In Nederland ligt dit percentage zelfs bij 45%. Om op deze mistanden te wijzen hebben de Verenigde Naties 25 november uitgroepen tot  internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. De “Orange the World” actie begint op deze dag en eindigt op 10 december en er is dus 16 dagen aandacht voor geweld tegen vrouwen.

 

De Gemeenten Weeze en Bergen hebben gezamenlijk met betrekking tot dit thema een projectvoorstel bij de Euregio Rijn-Waal ingediend, zodat o.a. de gemeentehuizen van Bergen en Weeze twee weken lange oranje kleuren. Met deze actie spreken de gemeenten zich uit tegen geweld tegen vrouwen en ondersteunen tegelijkertijd de campagne “Orange the World”. Het project wordt in het kader van het EU-programma INTERREG V A PDeutschland-Nederland mogelijk gemaakt en door Bergen en Weeze gecofinancierd.

 

Ook het secretariaat van de Euregio Rijn-Waal kleurt vanaf 25 november 16 dagen lang oranje.


Gerelateerd/Ander nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.