Veel belangstelling voor D-NL hogeschooldag

18-11/19


Zelfs vanuit Chemnitz en het Zwarte Woud, maar vooral vanuit de grensregio kwamen scholieren op zaterdag 16 november naar de 16de Hochschultag.

 

De Euregio Rijn-Waal had 9 hogescholen uitgenodigd om zich voor te stellen aan de geïnteresseerde jongeren en hun ouders. In vier lezingen leerden de gasten veel over studeren in het buurland. Bijvoorbeeld over geneeskunde en psychologie studeren en studiefinanciering in Nederland en Duitsland.


Gerelateerd/Ander nieuws

29-05/20

Nieuwe wandelroute roept op tot verzoening

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er hard gestreden in de Ooijpolder bij Nijmegen tussen de Thornsche Molen en Zyfflich. Wanneer je vandaag de dag door het polderlandschap loopt merk je weinig meer van de zware strijd die hier geleverd werd.

29-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL, NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.