Dynamic Borders - Nederlandse collega’s op bezoek bij Weeze

19-08/19


Hoe werken gemeenteambtenaren over de grens? Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Duitse gemeentelijke organisaties? Hoe worden over de grens de interne processen georganiseerd?

 

Twee  medewerkers  van  het Sociaal Domein van de gemeente Cuijk hebben het antwoord op deze vragen ontdekt, door een middag een kijkje in de keuken te nemen  bij Gemeinde Weeze. Deze uitwisseling werd hen aangeboden vanuit het INTERREG-project Dynamic Borders.

 

Tijdens de middag kregen de gasten een rondleiding door het gemeentehuis om de  verschillende  afdelingen  van  de  Duitse gemeentelijke organisatie te leren  kennen. Daarbij stelden ze vele overeenkomsten, maar ook verschillen vast.  Aansluitend  hebben ze meer informatie over de ontwikkelingen van de

dorpskern   van   Weeze   ontvangen  en  een  rondleiding  gehad  langs  de verschillende  highlights  zoals  het  dierenpark,  Schloss Hertefeld en de Nierswanderweg. Kortom: een succesvolle en leerzame uitwisseling.

 

INTERREG-project Dynamic Borders

In het INTERREG-project Dynamic Borders werken zes gemeenten in de Euregio Rijn-Waal (Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze) grensoverschrijdend samen. Gezamenlijk worden de thema’s arbeidsmarkt, toerisme en agrofood opgepakt. Dynamic Borders wordt in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland uitgevoerd en wordt mede gefinancierd door de provincies Limburg, Noord-Brabant en het MWIDE NRW.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.