Dynamic Borders - Nederlandse collega’s op bezoek bij Weeze

19-08/19


Hoe werken gemeenteambtenaren over de grens? Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Duitse gemeentelijke organisaties? Hoe worden over de grens de interne processen georganiseerd?

 

Twee  medewerkers  van  het Sociaal Domein van de gemeente Cuijk hebben het antwoord op deze vragen ontdekt, door een middag een kijkje in de keuken te nemen  bij Gemeinde Weeze. Deze uitwisseling werd hen aangeboden vanuit het INTERREG-project Dynamic Borders.

 

Tijdens de middag kregen de gasten een rondleiding door het gemeentehuis om de  verschillende  afdelingen  van  de  Duitse gemeentelijke organisatie te leren  kennen. Daarbij stelden ze vele overeenkomsten, maar ook verschillen vast.  Aansluitend  hebben ze meer informatie over de ontwikkelingen van de

dorpskern   van   Weeze   ontvangen  en  een  rondleiding  gehad  langs  de verschillende  highlights  zoals  het  dierenpark,  Schloss Hertefeld en de Nierswanderweg. Kortom: een succesvolle en leerzame uitwisseling.

 

INTERREG-project Dynamic Borders

In het INTERREG-project Dynamic Borders werken zes gemeenten in de Euregio Rijn-Waal (Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze) grensoverschrijdend samen. Gezamenlijk worden de thema’s arbeidsmarkt, toerisme en agrofood opgepakt. Dynamic Borders wordt in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland uitgevoerd en wordt mede gefinancierd door de provincies Limburg, Noord-Brabant en het MWIDE NRW.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-09/19

Ronde Tafel bezoekt Risk Factory Venlo

De leden van de ronde tafel voor openbare orde en veiligheid van de Euregio Rijn-Waal hebben deze week de nieuwe Risk Factory van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bezocht en waren zeer onder de indruk van educatieve centrum voor basisschoolleerlingen en ouderen.

12-09/19

Startschot voor project X-Borders voor digital startups

Het INTERREG-project ‘Hubs Connected Crossing Borders’ is officieel gestart. Op dinsdag 3 september 2019 vond bij ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de kick-off bijeenkomst plaats, waarbij verschillende projectpartners en hubs aanwezig waren.

05-09/19

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.