Duits-Nederlands symposium Startkla(a)r

06-08/19


Arbeidsparticipatie voor jonge mensen, die extra aandacht nodig hebben

 

Samen met de Nederlandse organisatie Pluryn voert het Duitse Haus Freudenberg het project “Startkla(a)r” uit. In dit project gaat het om de participatie van jonge mensen met sociaal-emotionele beperkingen op de arbeidsmarkt. Het project wordt door het Landschaftsverband Rheinland ondersteund en wordt  in het kader van het People to People met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland mogelijk gemaakt.

 

Tijdens een gezamenlijk congres bij de Euregio Rijn-Waal werden de resultaten van de projectbijeenkomsten aan een grensoverschrijdend vakpubliek voorgesteld. Sprekers uit Duitsland en Nederland vulden het programma met interessante lezingen aan.

 

“Wij hopen met het project nieuwe kennis op te doen en zo ons aanbod verder te onwikkelen”, aldus Barbara Stephan, directeur van Haus Freundenberg GmbH. Dire jaar geleden heeft de werkplaats voor mensen met veeleisend gedrag in de vestiging van Haus Freudenberg in Kranenburg het aanbod Durch-St.A.R.T. opgezet. De hiervoor verantwoordelijke afdelingshoofden Maria Schötten en Maximilian Behme van de sociale dienst zijn actief bij het project betrokken. “Met hun engagement hebben zij wezenlijk bijgedragen aan het succes van het project, geeft Beatrix Heistermann, hoofd van de sociale dienst en projectcoördinator aan.

 

Veel aandacht trok tijdens het symposium een door de projectgroep ontwikkelde interview-kubus. Deze kubus of dobbelsteen maat het mogelijk om doelgericht naar de wensen en ideeën van de betrokkenen te vragen. Met de opgedane kennis uit het symposium kan deze dobbelsteen er aan bij dragen om een nieuw op maat gemaakt aanbod voor deze doelgroep te ontwikkelen, die tot nu toe door hun gedrag nauwelijks kans hadden op een vaste werkplek.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-02/20

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, beseffen Nijmeegse scholieren

Wat is vrijheid? Hoe had het leven in de grensregio eruitgezien als Nederlanders en Duitsers niet in vrede samen zouden kunnen leven? En hoe kunnen we onze vrijheid beschermen? Met deze vragen hebben vijf scholieren van NSG Groenewoud in Nijmegen zich de laatste weken intensief beziggehouden.

10-02/20

Eindsymposium INTERREG VA project „Zorg verbindt“ kijkt vooruit

Op 5 februari vond in het Sanadome in Nijmegen het afsluitende symposium van het INTERREG VA project “Zorg verbindt” plaats. Ca. 80 vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, maar ook van gemeenten en andere overheidsinstanties woonden het interessante symposium bij.

04-02/20

Fietsen en wandelen in de grensregio

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.