Duits-Nederlands symposium Startkla(a)r

06-08/19


Arbeidsparticipatie voor jonge mensen, die extra aandacht nodig hebben

 

Samen met de Nederlandse organisatie Pluryn voert het Duitse Haus Freudenberg het project “Startkla(a)r” uit. In dit project gaat het om de participatie van jonge mensen met sociaal-emotionele beperkingen op de arbeidsmarkt. Het project wordt door het Landschaftsverband Rheinland ondersteund en wordt  in het kader van het People to People met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland mogelijk gemaakt.

 

Tijdens een gezamenlijk congres bij de Euregio Rijn-Waal werden de resultaten van de projectbijeenkomsten aan een grensoverschrijdend vakpubliek voorgesteld. Sprekers uit Duitsland en Nederland vulden het programma met interessante lezingen aan.

 

“Wij hopen met het project nieuwe kennis op te doen en zo ons aanbod verder te onwikkelen”, aldus Barbara Stephan, directeur van Haus Freundenberg GmbH. Dire jaar geleden heeft de werkplaats voor mensen met veeleisend gedrag in de vestiging van Haus Freudenberg in Kranenburg het aanbod Durch-St.A.R.T. opgezet. De hiervoor verantwoordelijke afdelingshoofden Maria Schötten en Maximilian Behme van de sociale dienst zijn actief bij het project betrokken. “Met hun engagement hebben zij wezenlijk bijgedragen aan het succes van het project, geeft Beatrix Heistermann, hoofd van de sociale dienst en projectcoördinator aan.

 

Veel aandacht trok tijdens het symposium een door de projectgroep ontwikkelde interview-kubus. Deze kubus of dobbelsteen maat het mogelijk om doelgericht naar de wensen en ideeën van de betrokkenen te vragen. Met de opgedane kennis uit het symposium kan deze dobbelsteen er aan bij dragen om een nieuw op maat gemaakt aanbod voor deze doelgroep te ontwikkelen, die tot nu toe door hun gedrag nauwelijks kans hadden op een vaste werkplek.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-10/19

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen en hun mooiste plek aan de andere kant van de grens te fotograferen.

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.