KISS ME presenteert actieplannen

25-07/19


Op 19 juni 2019 hebben de partners van het INTERREG Europe-project "KISS ME" ("Knowledge and Innovation Strategies involving SMEs in the Context of INTERREG"), waarin de Eurego Rijn-Waal sinds 2017 lead partner is, hun 4 regionale actieplannen officieel voorgesteld bij de vertegenwoordiging van de regering van Catalonië bij de EU in Brussel.

 

Meritxell Serret, hoofd van de Catalaanse vertegenwoordiging in Brussel, verwelkomde de gasten en benadrukte het belang van interregionale samenwerking voor de Europese integratie.

Na het warme welkom presenteerden de projectpartners van KISS ME hun regionale actieplannen, die concrete maatregelen bevatten voor de verbetering van de grensoverschrijdende financieringsinstrumenten in hun regio. De actieplannen zijn het resultaat van de interregionale leerfase waarin de projectpartners Euregio Rijn-Waal, EGTC Euregion Pyrenees-Mediterranean, HAMAG-BICRO, Hedmark County Council en Värmland County Administrative Board de afgelopen 2,5 jaar hebben samengewerkt. In dit interregionale leerproces heeft het consortium veel ervaring kunnen uitwisselen en een aantal goede instriumenten uit elke regio kunnen identificeren die de basis vormden voor de actieplannen.

Het evenement werd afgesloten met een interessante discussie over de toekomst van grensoverschrijdende samenwerking met het KISS ME-consortium, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europees Comité van de Regio's (CvdR) en de andere aanwezige gasten. De vertegenwoordiger van DG REGIO benadrukte het belang voor Europa van wederzijds vertrouwen, openheid en initiatieven die mensen uit verschillende regio's bij elkaar brengen; de vertegenwoordiger van het CvdR benadrukte ook het belang van een langdurige, nauwe samenwerking tussen de verschillende regio's van Europa en wees er terecht op dat met een intensievere en nauwere samenwerking ook steeds meer problemen kunnen worden geïdentificeerd, maar dat op die manier ook steeds meer van deze problemen kunnen worden opgelost. Door de samenwerking in het kader van het KISS ME-project konden niet alleen concrete resultaten worden bereikt, maar er konden ook duurzame contacten worden gelegd tussen de deelnemende partners en stakeholders.

De presentatie van de actieplannen markeert het einde van de eerste fase van het KISS ME-project. De tweede fase, die tot juni 2021 loopt, zal worden gekenmerkt door de uitvoering van de actieplannen in elke regio.

Het consortium van het KISS ME-project wil graag alle project partners en stakeholders bedanken die hebben deelgenomen aan het interregionale leerproces en hebben bijgedragen aan het succes van het project. Naast de doelstelling om de innovatiestrategieën en de deelname aan de instrumenten ter ondersteuning van het MKB in onze Europese grensregio's te verbeteren, bewijzen het project en de interregionale samenwerking daarin opnieuw het belang en de toegevoegde waarde van Europese samenwerking in de praktijk.

De presentaties van de 4 actieplannen zijn beschikbaar op de KISS ME website. De 4 regionale actieplannen zullen binnenkort ook op onze website worden gepubliceerd.   


Gerelateerd/Ander nieuws

15-10/19

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen en hun mooiste plek aan de andere kant van de grens te fotograferen.

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.