Walking stones meet Kandinsky bij de 4Daagse van de partij

11-07/19


De leerlingen van het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium uit Kleve en van het Kandinsky College uit Nijmegen nemen dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk deel aan de Nijmeegse 4Daagse onder het motto “Walking Stones meet Kandinsky”.

 

Initiatiefnemer van deze bijzondere lopersgroep in Michael Ruijs Thölking, docent Nederlands aan het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium. Samen met zijn collega Rob Janssen van het Kandinsky College loopt hij jaarlijks met een groep enthousiaste leerlingen de 4 x 30 km. Dit jaar doen er 20 Duitse en 5 Nederlandse leerlingen mee aan 4Daagse. Met trainingsweekenden, waarbij de leerlingen de grensregio goed hebben leren kennen en een generale repetitie in de Eifel zijn de wandelaars in elk geval goed voorbereid.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft dit evenement vanaf 2011 elk jaar weer graag in het kader van de Mini-projecten ondersteund met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Dit jaar is het voorlopig de laatste keer dat de leerlingen gezamenlijk mee kunnen doen, omdat de Duitse schoolvakantieperiode vanaf volgend jaar niet meer aansluit bij de 4Daagse week en daarom wilden zij de Euregio Rijn-Waal graag bedanken voor de ondersteuning in de afgelopen jaren. Tijdens een gezellige middag in het Euregio-Forum wensten Euregio-voorzitter Ulrich Francken, Euregio-secretaris Sjaak Kamps en projectcoördinator Astrid Hubbers de leerlingen veel succes en plezier en gaven de leerlingen nog een multifunctionele sjaal mee voor onderweg.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.

19-09/19

Euregio Rijn-Waal 23 september gesloten

Wegens een interne bijeenkomst blijft de Euregio Rijn-Waal op 23 september 2019 gesloten.

17-09/19

Inschrijving Euregionale scholenwedstrijd geopend

‘75 jaar vrijheid – leven in de grensregio’: onder dit motto vindt dit jaar voor de tweede keer de Euregionale Scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal plaats.