Walking stones meet Kandinsky bij de 4Daagse van de partij

11-07/19


De leerlingen van het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium uit Kleve en van het Kandinsky College uit Nijmegen nemen dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk deel aan de Nijmeegse 4Daagse onder het motto “Walking Stones meet Kandinsky”.

 

Initiatiefnemer van deze bijzondere lopersgroep in Michael Ruijs Thölking, docent Nederlands aan het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium. Samen met zijn collega Rob Janssen van het Kandinsky College loopt hij jaarlijks met een groep enthousiaste leerlingen de 4 x 30 km. Dit jaar doen er 20 Duitse en 5 Nederlandse leerlingen mee aan 4Daagse. Met trainingsweekenden, waarbij de leerlingen de grensregio goed hebben leren kennen en een generale repetitie in de Eifel zijn de wandelaars in elk geval goed voorbereid.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft dit evenement vanaf 2011 elk jaar weer graag in het kader van de Mini-projecten ondersteund met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Dit jaar is het voorlopig de laatste keer dat de leerlingen gezamenlijk mee kunnen doen, omdat de Duitse schoolvakantieperiode vanaf volgend jaar niet meer aansluit bij de 4Daagse week en daarom wilden zij de Euregio Rijn-Waal graag bedanken voor de ondersteuning in de afgelopen jaren. Tijdens een gezellige middag in het Euregio-Forum wensten Euregio-voorzitter Ulrich Francken, Euregio-secretaris Sjaak Kamps en projectcoördinator Astrid Hubbers de leerlingen veel succes en plezier en gaven de leerlingen nog een multifunctionele sjaal mee voor onderweg.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-08/20

Corona-enquête voor sociale ondernemingen

Het INTERREG Europe project BRESE, waarvan de Euregio Rijn-Waal lead partner is, kijkt ook over landsgrenzen heen naar de impact van Covid-19 op sociale ondernemingen en de financiële steunprogramma’s van de overheid.

04-08/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe maatregelen NRW

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

03-08/20

Schatkamerroute en smokkelaarspad: ontdekkingsreis in de Euregio

Op het Smokkelaarspad in de voetsporen treden van smokkelaars van weleer of op zoek gaan naar verborgen parels op de Schatkamerroute: dat kan op twee van de in totaal tien nieuwe fiets- en wandelroutes die het bureau voor toerisme van de Regio Niederrhein, Niederrhein Tourismus, heeft ontwikkeld.