Eerste bijeenkomst werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsmarkt”

04-07/19


In 2018 is de Euregio Rhein-Waal gestart met een project ter versterking van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

 

Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, arbeidsbemiddelingsorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen, zowel uit Nederland als uit Duitsland, hebben zich bij dit initiatief voor een grensoverschrijdend arbeidsmarktplatform aangesloten. In themaworkshops zullen de barrières van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt in kaart gebracht worden, de oorzaken besproken worden en zal er gezamenlijk worden gezocht naar oplossingen.

Op 13 juni kwam de werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling” bij de Euregio Rijn-Waal samen voor een eerste workshop. Niet alleen was dit een verbetering van het netwerk, maar er werden ook tal van suggesties en ideeën geopperd voor het vinden van banen en personeel in het buurland. Medewerkers van het Jobcenter, de Agentur für die Arbeit (Duitse arbeidsbureau), het GrensInfoPunt en het UWV werken hier samen met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en uitzendbureaus.


Gerelateerd/Ander nieuws

03-07/20

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Samen sterker” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

30-06/20

INTERREG-stuurgroep keurt nieuw media-project goed

De INTERREG-stuurgroep voor de Euregio Rijn-Waal heeft eind juni een nieuw project goedgekeurd. Met het project “Nachrichten/Nieuws” wordt in totaal bijna € 700.000 in de Euregio Rijn-Waal geïnvesteerd.

26-06/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen Nederlnd

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.