Eerste bijeenkomst werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsmarkt”

04-07/19


In 2018 is de Euregio Rhein-Waal gestart met een project ter versterking van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

 

Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, arbeidsbemiddelingsorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen, zowel uit Nederland als uit Duitsland, hebben zich bij dit initiatief voor een grensoverschrijdend arbeidsmarktplatform aangesloten. In themaworkshops zullen de barrières van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt in kaart gebracht worden, de oorzaken besproken worden en zal er gezamenlijk worden gezocht naar oplossingen.

Op 13 juni kwam de werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling” bij de Euregio Rijn-Waal samen voor een eerste workshop. Niet alleen was dit een verbetering van het netwerk, maar er werden ook tal van suggesties en ideeën geopperd voor het vinden van banen en personeel in het buurland. Medewerkers van het Jobcenter, de Agentur für die Arbeit (Duitse arbeidsbureau), het GrensInfoPunt en het UWV werken hier samen met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en uitzendbureaus.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-11/19

De Europese arbeidsmarkt: experts bijeen in Wunderland Kalkar

Het jaarlijkse EURES crossborder seminar, dat afgelopen week plaatsvond in Wunderland Kalkar, stond dit jaar in het teken van werken in Europa – met name van grenswerken in Duitsland, Nederland en België.

07-11/19

INTERREG-initiatief Super-Surf wint D-NL economieprijs 2019

Het Duits-Nederlandse INTERREG-project SuperSurf begon als een van de 35 kandidaten en won uiteindelijk op 4 november de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019.

06-11/19

Kennisuitwisseling zelfrijdende shuttles

Ruim 60 Duitse en Nederlandse ondernemers, technici, juristen, vervoerders, stadsplanners, verzekeraars en verkeersjuristen spraken op 24 oktober op Flughafen Weeze samen over de kansen en problemen van autonoom rijdende passagiershuttles.