Eerste bijeenkomst werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsmarkt”

04-07/19


In 2018 is de Euregio Rhein-Waal gestart met een project ter versterking van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt.

 

Vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, arbeidsbemiddelingsorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen, zowel uit Nederland als uit Duitsland, hebben zich bij dit initiatief voor een grensoverschrijdend arbeidsmarktplatform aangesloten. In themaworkshops zullen de barrières van de grensoverschrijdende arbeidsmarkt in kaart gebracht worden, de oorzaken besproken worden en zal er gezamenlijk worden gezocht naar oplossingen.

Op 13 juni kwam de werkgroep “grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling” bij de Euregio Rijn-Waal samen voor een eerste workshop. Niet alleen was dit een verbetering van het netwerk, maar er werden ook tal van suggesties en ideeën geopperd voor het vinden van banen en personeel in het buurland. Medewerkers van het Jobcenter, de Agentur für die Arbeit (Duitse arbeidsbureau), het GrensInfoPunt en het UWV werken hier samen met vertegenwoordigers van werknemers, werkgevers en uitzendbureaus.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).