Duitse scholieren overnachten in Zevenaar tijdens “Schokofahrt”

01-07/19


Op 27 juni heette wethouder Carla Koers (Duurzaamheid) acht fietsende scholieren van de Europaschule uit Rheinberg (Duitsland) van harte welkom in Zevenaar bij Buitengoed Panoven.

 

De scholieren kwamen aan na hun Schokofahrt (fietstocht) van circa 290 kilometer. De leerlingen zijn een week eerder vanuit Duitsland vertrokken om biologische, duurzame en fair trade chocolade op te halen in Amsterdam en deze CO₂ neutraal op de fiets te vervoeren naar Rheinberg. Hun doel is een duurzame wereld na te streven door het goede voorbeeld te geven en te laten zien er geen lands- en/of andere grenzen zijn voor een vriendelijke, faire en attente wereld.

 

De gemeente Zevenaar was enthousiast over hun dappere initiatief; niet niets om met deze temperaturen zo’n eind te fietsen en bood de panoven tegen gereduceerd tarief aan als overnachtingsadres. Maar de beloning was zoet: alle aanwezigen (inclusief zij zelf) mochten proeven van deze bijzondere chocolade met een goed verhaal! Na de overnachting in Zevenaar was nog zo'n 70 kilometer te gaan naar Rheinberg.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze bijzondere fietstocht ondersteund in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Foto: Gemeente Zevenaar


Gerelateerd/Ander nieuws

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.

19-09/19

Euregio Rijn-Waal 23 september gesloten

Wegens een interne bijeenkomst blijft de Euregio Rijn-Waal op 23 september 2019 gesloten.

17-09/19

Inschrijving Euregionale scholenwedstrijd geopend

‘75 jaar vrijheid – leven in de grensregio’: onder dit motto vindt dit jaar voor de tweede keer de Euregionale Scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal plaats.