Duitse scholieren overnachten in Zevenaar tijdens “Schokofahrt”

01-07/19


Op 27 juni heette wethouder Carla Koers (Duurzaamheid) acht fietsende scholieren van de Europaschule uit Rheinberg (Duitsland) van harte welkom in Zevenaar bij Buitengoed Panoven.

 

De scholieren kwamen aan na hun Schokofahrt (fietstocht) van circa 290 kilometer. De leerlingen zijn een week eerder vanuit Duitsland vertrokken om biologische, duurzame en fair trade chocolade op te halen in Amsterdam en deze CO₂ neutraal op de fiets te vervoeren naar Rheinberg. Hun doel is een duurzame wereld na te streven door het goede voorbeeld te geven en te laten zien er geen lands- en/of andere grenzen zijn voor een vriendelijke, faire en attente wereld.

 

De gemeente Zevenaar was enthousiast over hun dappere initiatief; niet niets om met deze temperaturen zo’n eind te fietsen en bood de panoven tegen gereduceerd tarief aan als overnachtingsadres. Maar de beloning was zoet: alle aanwezigen (inclusief zij zelf) mochten proeven van deze bijzondere chocolade met een goed verhaal! Na de overnachting in Zevenaar was nog zo'n 70 kilometer te gaan naar Rheinberg.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze bijzondere fietstocht ondersteund in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Foto: Gemeente Zevenaar


Gerelateerd/Ander nieuws

12-11/19

De Europese arbeidsmarkt: experts bijeen in Wunderland Kalkar

Het jaarlijkse EURES crossborder seminar, dat afgelopen week plaatsvond in Wunderland Kalkar, stond dit jaar in het teken van werken in Europa – met name van grenswerken in Duitsland, Nederland en België.

07-11/19

INTERREG-initiatief Super-Surf wint D-NL economieprijs 2019

Het Duits-Nederlandse INTERREG-project SuperSurf begon als een van de 35 kandidaten en won uiteindelijk op 4 november de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019.

06-11/19

Kennisuitwisseling zelfrijdende shuttles

Ruim 60 Duitse en Nederlandse ondernemers, technici, juristen, vervoerders, stadsplanners, verzekeraars en verkeersjuristen spraken op 24 oktober op Flughafen Weeze samen over de kansen en problemen van autonoom rijdende passagiershuttles.