Duitse scholieren overnachten in Zevenaar tijdens “Schokofahrt”

01-07/19


Op 27 juni heette wethouder Carla Koers (Duurzaamheid) acht fietsende scholieren van de Europaschule uit Rheinberg (Duitsland) van harte welkom in Zevenaar bij Buitengoed Panoven.

 

De scholieren kwamen aan na hun Schokofahrt (fietstocht) van circa 290 kilometer. De leerlingen zijn een week eerder vanuit Duitsland vertrokken om biologische, duurzame en fair trade chocolade op te halen in Amsterdam en deze CO₂ neutraal op de fiets te vervoeren naar Rheinberg. Hun doel is een duurzame wereld na te streven door het goede voorbeeld te geven en te laten zien er geen lands- en/of andere grenzen zijn voor een vriendelijke, faire en attente wereld.

 

De gemeente Zevenaar was enthousiast over hun dappere initiatief; niet niets om met deze temperaturen zo’n eind te fietsen en bood de panoven tegen gereduceerd tarief aan als overnachtingsadres. Maar de beloning was zoet: alle aanwezigen (inclusief zij zelf) mochten proeven van deze bijzondere chocolade met een goed verhaal! Na de overnachting in Zevenaar was nog zo'n 70 kilometer te gaan naar Rheinberg.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze bijzondere fietstocht ondersteund in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Foto: Gemeente Zevenaar


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.