Duitse scholieren overnachten in Zevenaar tijdens “Schokofahrt”

01-07/19


Op 27 juni heette wethouder Carla Koers (Duurzaamheid) acht fietsende scholieren van de Europaschule uit Rheinberg (Duitsland) van harte welkom in Zevenaar bij Buitengoed Panoven.

 

De scholieren kwamen aan na hun Schokofahrt (fietstocht) van circa 290 kilometer. De leerlingen zijn een week eerder vanuit Duitsland vertrokken om biologische, duurzame en fair trade chocolade op te halen in Amsterdam en deze CO₂ neutraal op de fiets te vervoeren naar Rheinberg. Hun doel is een duurzame wereld na te streven door het goede voorbeeld te geven en te laten zien er geen lands- en/of andere grenzen zijn voor een vriendelijke, faire en attente wereld.

 

De gemeente Zevenaar was enthousiast over hun dappere initiatief; niet niets om met deze temperaturen zo’n eind te fietsen en bood de panoven tegen gereduceerd tarief aan als overnachtingsadres. Maar de beloning was zoet: alle aanwezigen (inclusief zij zelf) mochten proeven van deze bijzondere chocolade met een goed verhaal! Na de overnachting in Zevenaar was nog zo'n 70 kilometer te gaan naar Rheinberg.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft deze bijzondere fietstocht ondersteund in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.

 

Foto: Gemeente Zevenaar


Gerelateerd/Ander nieuws

12-07/19

Commissaris van de Koning John Berends op kennismakingsbezoek

John Berends is sinds enkele maanden Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Op uitnodiging van Euregio-voorzitter Ulrich Francken bracht hij samen met Doede Sijtsma, Duitslandvertegenwoordiger bij de provincie , op 11 juli een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

12-07/19

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

11-07/19

Walking stones meet Kandinsky bij de 4Daagse van de partij

De leerlingen van het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium uit Kleve en van het Kandinsky College uit Nijmegen nemen dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk deel aan de Nijmeegse 4Daagse onder het motto “Walking Stones meet Kandinsky”.