Euregio-contactpersonen ontdekken Goch

25-06/19


Op 19 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 25 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentehuis van de Stadt Goch, waar loco-burgemeester Gaby Theissen  de contactpersonen verwelkomde. Na een interactieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking naar voren kwamen, lichten de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal diverse actuele ontwikkelingen toe, waaronder de subsidiemogelijkheden in het kader van 75 jaar vrijheid, de Euregionale scholenwedstrijd, de herijking van de Strategische Agenda en de nieuwe subsidieperiode INTERREG VI. stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda.

 

Het middagprogramma stond in het teken van nieuwe functies voor cultureel erfgoed en begon met een interessante rondleiding in de Viller Mühle. Deze oude industriële watermolen is door de eigenaar Heinz Bömler omgetoverd in een fascinerende museum- en culturele eventlocatie. Tijdens de rondleiding en poppenkastvoorstelling waanden de deelnemers zich even terug in de tijd. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan Kloster Graefenthal, waar in vroeger tijden de hertogen van het Hertogdom Gelre, de voorloper van het huidige Gelderland werden begraven. In het klooster is nu een café gevestigd en de ruimtes kunnen voor diverse bijeenkomsten gehuurd worden. Na afloop was er nog ruimschoots de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.

17-09/19

Inschrijving Euregionale scholenwedstrijd geopend

‘75 jaar vrijheid – leven in de grensregio’: onder dit motto vindt dit jaar voor de tweede keer de Euregionale Scholenwedstrijd van de Euregio Rijn-Waal plaats.