Euregio-contactpersonen ontdekken Goch

25-06/19


Op 19 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 25 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentehuis van de Stadt Goch, waar loco-burgemeester Gaby Theissen  de contactpersonen verwelkomde. Na een interactieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking naar voren kwamen, lichten de medewerkers van de Euregio Rijn-Waal diverse actuele ontwikkelingen toe, waaronder de subsidiemogelijkheden in het kader van 75 jaar vrijheid, de Euregionale scholenwedstrijd, de herijking van de Strategische Agenda en de nieuwe subsidieperiode INTERREG VI. stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda.

 

Het middagprogramma stond in het teken van nieuwe functies voor cultureel erfgoed en begon met een interessante rondleiding in de Viller Mühle. Deze oude industriële watermolen is door de eigenaar Heinz Bömler omgetoverd in een fascinerende museum- en culturele eventlocatie. Tijdens de rondleiding en poppenkastvoorstelling waanden de deelnemers zich even terug in de tijd. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan Kloster Graefenthal, waar in vroeger tijden de hertogen van het Hertogdom Gelre, de voorloper van het huidige Gelderland werden begraven. In het klooster is nu een café gevestigd en de ruimtes kunnen voor diverse bijeenkomsten gehuurd worden. Na afloop was er nog ruimschoots de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-07/19

Commissaris van de Koning John Berends op kennismakingsbezoek

John Berends is sinds enkele maanden Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Op uitnodiging van Euregio-voorzitter Ulrich Francken bracht hij samen met Doede Sijtsma, Duitslandvertegenwoordiger bij de provincie , op 11 juli een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

12-07/19

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

11-07/19

Walking stones meet Kandinsky bij de 4Daagse van de partij

De leerlingen van het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium uit Kleve en van het Kandinsky College uit Nijmegen nemen dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk deel aan de Nijmeegse 4Daagse onder het motto “Walking Stones meet Kandinsky”.