Goed nieuws voor de grensregio

18-06/19


Duitse plannen voor auto-tol druisen in tegen EU-recht.

 

Het in Luxemburg gevestigde Europese Gerechtshof heeft vandaag uitspraak gedaan over de Duitse plannen om tol te vragen aan automobilisten. Volgens het Europees gerechtshof is de Duitse auto-tol niet in overeenstemming met het Europese rechts en is de afdracht ten opzichte van automobilisten uit het buitenland discriminerend. De zaak was aangespannen door Oostenrijk. Nederland had zich bij deze aanklacht aangesloten.

Ook de Euregio Rijn-Waal heeft zich samen met de andere Euregio´s in Berlijn, Düsseldorf, Den Haag en Brussel altijd gelobbyt tegen de plannen voor de autotol.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

15-10/19

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen en hun mooiste plek aan de andere kant van de grens te fotograferen.

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.