Goed nieuws voor de grensregio

18-06/19


Duitse plannen voor auto-tol druisen in tegen EU-recht.

 

Het in Luxemburg gevestigde Europese Gerechtshof heeft vandaag uitspraak gedaan over de Duitse plannen om tol te vragen aan automobilisten. Volgens het Europees gerechtshof is de Duitse auto-tol niet in overeenstemming met het Europese rechts en is de afdracht ten opzichte van automobilisten uit het buitenland discriminerend. De zaak was aangespannen door Oostenrijk. Nederland had zich bij deze aanklacht aangesloten.

Ook de Euregio Rijn-Waal heeft zich samen met de andere Euregio´s in Berlijn, Düsseldorf, Den Haag en Brussel altijd gelobbyt tegen de plannen voor de autotol.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL 01-06

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.

14-05/20

Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.