Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

29-05/19


Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

 

Na een kennismaking onder het genot van Kaffee und Kuchen leidde dirigent Ronald van Acoordeana de eerste repetitie. De musici hadden veel plezier en na een middag intensief spelen werd deze eerste dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Ook werd het Oud-Hollandse spel sjoelen geïntroduceerd en werd er uiteraard nog gemusicieerd. De volgende dag dirigeerde de dirigent van Hohnerklang de accordeonisten. Ondanks wat taalproblemen verliep ook deze repetitie zeer succesvol. Met een gezamenlijk bezoek aan het openlucht museum in Grefrath kwam een einde aan dit bijzondere weekend, waarin bleek dat muziek grenzen overwint.

 

Het weekend werd door de Euregio Rijn-Waal in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-08/19

Digipee verzamelt urine tijdens de 4Daagse

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heeft de start-up Medipee uit Moers, lead partner van het INTERREG-project Digipee, in samenwerking met het Radboud UMC de urine van 120 deelnemers verzameld.

19-08/19

Dynamic Borders - Nederlandse collega’s op bezoek bij Weeze

Hoe werken gemeenteambtenaren over de grens? Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Duitse gemeentelijke organisaties? Hoe worden over de grens de interne processen georganiseerd?

16-08/19

Subsidieregeling "75 jaar vrijheid"

In de Euregio Rijn-Waal worden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.