Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

29-05/19


Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

 

Na een kennismaking onder het genot van Kaffee und Kuchen leidde dirigent Ronald van Acoordeana de eerste repetitie. De musici hadden veel plezier en na een middag intensief spelen werd deze eerste dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Ook werd het Oud-Hollandse spel sjoelen geïntroduceerd en werd er uiteraard nog gemusicieerd. De volgende dag dirigeerde de dirigent van Hohnerklang de accordeonisten. Ondanks wat taalproblemen verliep ook deze repetitie zeer succesvol. Met een gezamenlijk bezoek aan het openlucht museum in Grefrath kwam een einde aan dit bijzondere weekend, waarin bleek dat muziek grenzen overwint.

 

Het weekend werd door de Euregio Rijn-Waal in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.