Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

29-05/19


Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

 

Na een kennismaking onder het genot van Kaffee und Kuchen leidde dirigent Ronald van Acoordeana de eerste repetitie. De musici hadden veel plezier en na een middag intensief spelen werd deze eerste dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Ook werd het Oud-Hollandse spel sjoelen geïntroduceerd en werd er uiteraard nog gemusicieerd. De volgende dag dirigeerde de dirigent van Hohnerklang de accordeonisten. Ondanks wat taalproblemen verliep ook deze repetitie zeer succesvol. Met een gezamenlijk bezoek aan het openlucht museum in Grefrath kwam een einde aan dit bijzondere weekend, waarin bleek dat muziek grenzen overwint.

 

Het weekend werd door de Euregio Rijn-Waal in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

17-02/20

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, beseffen Nijmeegse scholieren

Wat is vrijheid? Hoe had het leven in de grensregio eruitgezien als Nederlanders en Duitsers niet in vrede samen zouden kunnen leven? En hoe kunnen we onze vrijheid beschermen? Met deze vragen hebben vijf scholieren van NSG Groenewoud in Nijmegen zich de laatste weken intensief beziggehouden.

10-02/20

Eindsymposium INTERREG VA project „Zorg verbindt“ kijkt vooruit

Op 5 februari vond in het Sanadome in Nijmegen het afsluitende symposium van het INTERREG VA project “Zorg verbindt” plaats. Ca. 80 vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg, maar ook van gemeenten en andere overheidsinstanties woonden het interessante symposium bij.

04-02/20

Fietsen en wandelen in de grensregio

Afgelopen weekend, tijdens de Touristikmesse in Kalkar, zijn de 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. Deze routes, die in het kader van het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ zijn ontwikkeld, zijn gezamenlijk door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze gepresenteerd.