Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

29-05/19


Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

 

Na een kennismaking onder het genot van Kaffee und Kuchen leidde dirigent Ronald van Acoordeana de eerste repetitie. De musici hadden veel plezier en na een middag intensief spelen werd deze eerste dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Ook werd het Oud-Hollandse spel sjoelen geïntroduceerd en werd er uiteraard nog gemusicieerd. De volgende dag dirigeerde de dirigent van Hohnerklang de accordeonisten. Ondanks wat taalproblemen verliep ook deze repetitie zeer succesvol. Met een gezamenlijk bezoek aan het openlucht museum in Grefrath kwam een einde aan dit bijzondere weekend, waarin bleek dat muziek grenzen overwint.

 

Het weekend werd door de Euregio Rijn-Waal in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-07/19

Commissaris van de Koning John Berends op kennismakingsbezoek

John Berends is sinds enkele maanden Commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. Op uitnodiging van Euregio-voorzitter Ulrich Francken bracht hij samen met Doede Sijtsma, Duitslandvertegenwoordiger bij de provincie , op 11 juli een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

12-07/19

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

11-07/19

Walking stones meet Kandinsky bij de 4Daagse van de partij

De leerlingen van het Freiherr-vom-Stein-Gymnasium uit Kleve en van het Kandinsky College uit Nijmegen nemen dit jaar voor de zevende keer gezamenlijk deel aan de Nijmeegse 4Daagse onder het motto “Walking Stones meet Kandinsky”.