Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

29-05/19


Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

 

Na een kennismaking onder het genot van Kaffee und Kuchen leidde dirigent Ronald van Acoordeana de eerste repetitie. De musici hadden veel plezier en na een middag intensief spelen werd deze eerste dag gezamenlijk afgesloten met een diner. Ook werd het Oud-Hollandse spel sjoelen geïntroduceerd en werd er uiteraard nog gemusicieerd. De volgende dag dirigeerde de dirigent van Hohnerklang de accordeonisten. Ondanks wat taalproblemen verliep ook deze repetitie zeer succesvol. Met een gezamenlijk bezoek aan het openlucht museum in Grefrath kwam een einde aan dit bijzondere weekend, waarin bleek dat muziek grenzen overwint.

 

Het weekend werd door de Euregio Rijn-Waal in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland ondersteund.


Gerelateerd/Ander nieuws

15-10/19

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen en hun mooiste plek aan de andere kant van de grens te fotograferen.

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.