Vorstelijk fietsen op de Oranjeroute tussen Apeldoorn en Moers

17-05/19


Gisteren vond op Kasteel Huis Bergh in ´s-Heerenberg de feestelijke opening van de Oranjefietsroute plaats.

 

Conny Bieze, gedeputeerde van de Provincie Gelderland gaf hiervoor het officiële startschot. Vervolgens onthulden de burgemeester van Montferland, de heer Peter de Baat, de loco-burgemeester van Kleve, de heer Josef Gietemann, de burgemeester van Moers, de heer Christoph Fleischhauer, de ereburger van Apeldoorn en Sjaak, Kamps, secretaris van de Euregio Rijn-Waal werd een spandoek met daarop het 225 km lange grensoverschrijdende traject.

 

Deze Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is het resultaat van het INTERREG-project “In het spoor van de Oranjes”. In dit project werkten de gemeenten Montferland (lead partner), Apeldoorn, Kleve en Moers samen en hebben gezamenlijk ook een routeboek, flyer en een website met fietsnavigatie ontwikkeld. Ook worden er nog meerdaagse fietsarrangementen ontwikkeld en komt er nog een leuke verrassing voor kinderen die de route fietsen.

 

De route loopt dwars door de Euregio Rijn-Waal van Apeldoorn via ´s-Heerenberg en Kleve naar het Duitse Moers. Onderweg is gelegenheid voor talrijke tussenstops in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar, Emmerich, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg. Fietsers kunnen zowel aan Nederlandse als aan Duitse zijde de route volgen met behulp van het fietsknooppuntensysteem. Alle informatie is te vinden op www.oranjefietsroute.nl

 

De Oranjefietstroute is mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Provincie Gelderland en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-06/19

Euregio-contactpersonen ontdekken Goch

Op 19 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

21-06/19

5 projecten uit de Euregio Rijn-Waal voor REGIOSTARS genomineerd

18-06/19

Goed nieuws voor de grensregio

Duitse plannen voor auto-tol druisen in tegen EU-recht.