Inspiratie voor de toekomst op Job- und Ausbildungsplatzbörse

15-03/19


Van de Agentur für Arbeit tot de politie, van de Fontys Hogeschool Venlo tot een kliniek voor kaakchirurgie en van de Sparkasse tot de Handwerkskammer – het aanbod van potentiële werkgevers en leer-werkplekken was breed op de Job- und Ausbildungsplatzbörse in de Stadthalle in Kleve.

 

Op 13 maart stelden bedrijven zichzelf en hun mogelijkheden voor banen en leer-werktrajecten voor op deze beurs.

 

Ruim 5.000 werkzoekenden, studenten, scholieren en geïnteresseerden struinden langs de stands en wonnen informatie in bij de 78 exposanten. Ook het GrensInfoPunt Rijn-Waal was met een stand aanwezig om geïnteresseerden te adviseren over werken of studeren in Nederland. Het servicepunt voor grensgangers kreeg ondersteuning van Michael Stock van het Werkgeversservicepunt Achterhoek. En dat was ook wel nodig: het GrensInfoPunt Rijn-Waal had over bezoekers niet te klagen.

 

Uiteenlopende vragen – met één gemene deler

Hun vragen liepen uiteen, maar hadden één ding met elkaar gemeen: de wens om in Nederland te werken of studeren. Al vroeg kwam een Duitse vrouw langs, die graag wilde weten of haar dochter met haar kwalificaties kans had op een baan in het Radboud UMC te Nijmegen. Een Duitse man vertelde dat hij in Nederland woont en met een Nederlandse vrouw getrouwd is. Welke gevolgen heeft zijn nieuwe baan in Duitsland voor zijn belastingaangifte? Twee jongemannen wilden graag in Nederland werken – de een op het gebied van elektrotechniek, de ander in een distributiecentrum. En drie Duitse meisjes zagen het wel zitten om in Nederland te studeren. Ook de burgemeester van Kleve, Sonja Northing, bracht een bezoek aan de stand.

 

Horizon verbreden
Carola Schroer, adviseur bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal, is tevreden met de opkomst. “De beurs liet zien dat er veel interesse is in een baan of studie in Nederland”, vertelt ze. “Het is belangrijk dat mensen weten dat het GrensInfoPunt Rijn-Waal bestaat wanneer ze hun horizon willen verbreden. Een goede voorbereiding is namelijk cruciaal: werken of studeren in Nederland heeft gevolgen voor je zorgverzekering, pensioen en de belastingen die je betaalt. Maar wanneer je goed geïnformeerd bent, is een baan of studie in Nederland ontzettend leuk en biedt het enorme kansen!”


Gerelateerd/Ander nieuws

15-10/19

De mooiste foto´s winnen – ook uw stem telt!

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen en hun mooiste plek aan de andere kant van de grens te fotograferen.

08-10/19

Rocket-Innovatieproject voor Economieprijs DNHK genomineerd

Al meer dan 10 jaar reikt de Duits-Nederlandse Handelskamer de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie uit.

19-09/19

Succesvolle workshop "Agro Cross Border"

Woensdag, 18-09-2019 vond in het tuinbouwgebied NEXT GARDEN - Bergerden in de Gemeente Lingewaard een Duits-Nederlandse Workshop rond het thema Agrobusiness met focus op duurzame energiewinning en –distributie plaats.