Dynamic Borders en ROC de Leijgraaf slaan de handen ineen

26-02/19


Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.

 

Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen de zes Dynamic Borders-gemeenten gezamenlijk de trots en kwaliteit van de grensoverschrijdende regio uitdragen.

 

Evenementen
In 2019 is de ROC de Leijgraaf foodtruck met Duits-Nederlandse hapjes te vinden bij vier evenementen:
- Het Gocher Street Food Frühling op zaterdag 9 maart
- Het NK Maasheggenvlechten in Oeffelt op zondag 10 maart
- Mud Masters Obstacle Run in Weeze op zaterdag 11 mei en
- Cuijk KeiGoed op zondag 16 juni.
Ook in 2020 zal de foodtruck aansluiten bij 4 evenementen.

INTERREG-project Dynamic Borders
In het INTERREG-project Dynamic Borders werken de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze grensoverschrijdend samen. Gezamenlijk worden de thema’s arbeidsmarkt, toerisme en agrofood opgepakt. Dynamic Borders wordt in het kader van INTERREG Deutschland-Nederland uitgevoerd en wordt mede gefinancierd door de provincies Limburg, Noord-Brabant en het NRW-Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie. Dynamic Borders wordt door de Euregio Rijn-Waal in Kleve begeleid.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.