Subsidieregeling "75 jaar vrijheid"

16-08/19


In de Euregio Rijn-Waal worden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

 

Gezien het belangrijke signaal voor de grensoverschrijdende samenwerking, dat van dergelijke gezamenlijke activiteiten uitgaat, heeft het Dagelijks Bestuur besloten, om grensoverschrijdende activiteiten in het kader van “75 jaar vrijheid” binnen het subsidieprogramma “mini-projecten” met voorrang te ondersteunen. Ook kunnen deze projecten een extra financiële bijdrage aanvragen. Hiervoor stelt de Euregio Rijn-Waal beide jaren € 40.000,- beschikbaar.

 

Activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd en waarbij een Duitse deelname uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal is voorzien, kunnen in principe aanspraak maken op deze regeling. De precieze voorwaarden, waaraan een herdenkingsbijeenkomst of bevrijdingsfestiviteit aan moet voldoen en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.euregio.org/peopletopeople .

 

Alle euregionale activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd, zullen online te vinden zijn op de facebookpagina “Euregio Rijn-Waal - 75 jaar vrijheid, die via de link www.facebook.com/euregiokalender bereikbaar is. Bijeenkomsten kunnen aangemeld worden door een e-mail te sturen naar communicatie@euregio.org. Dit geldt ook voor activiteiten van verenigingen, organisaties en scholen binnen uw gemeente, die geen grensoverschrijdend karakter hebben.

 

Wij hopen dat er in het komende jaar vele mooie grensoverschrijdende herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten plaatsvinden, die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de goede verstandhouding tussen de inwoners van de Euregio Rijn-Waal.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.