Euregio Rijn-Waal ontvangt gastwetenschappers uit Kenia

29-01/19


In het kader van het DAAD-project NetzwerkHAW Kenia lieten de Keniaanse gastwetenschappers Lucy Esther Kuthea Nguti, Martin Kang‘ethe Gachukia und Brian Muriithi zich op 21 januari o.a. over de werkzaamheden van de Euregio Rijn-Waal informeren.

 

Zij werden bij hun bezoek begeleidt door Lena Gutheil (wetenschappelijk medewerkers van de opleiding “Sustainable Development Management” en Ellen Schönfeld (Internatinal Center) van de Hochschule Rhein-Waal.

 

Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal vertelde over de geschiedenis van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, de daaruit ontstane oprichting van de Euregio Rijn-Waal en over actuele INTERREG-projecten.

 

De economische en wetenschappelijke samenwerking van twee buurlanden met elk hun eigen cultuur werd in een afsluitend gesprek vergeleken met de groeiende samenwerkingsverbanden in Oost-Afrikaanse landen besproken en vergeleken.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-08/19

Digipee verzamelt urine tijdens de 4Daagse

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heeft de start-up Medipee uit Moers, lead partner van het INTERREG-project Digipee, in samenwerking met het Radboud UMC de urine van 120 deelnemers verzameld.

19-08/19

Dynamic Borders - Nederlandse collega’s op bezoek bij Weeze

Hoe werken gemeenteambtenaren over de grens? Welke verschillen zijn er tussen de Nederlandse en de Duitse gemeentelijke organisaties? Hoe worden over de grens de interne processen georganiseerd?

16-08/19

Subsidieregeling "75 jaar vrijheid"

In de Euregio Rijn-Waal worden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.