Euregio Rijn-Waal ontvangt gastwetenschappers uit Kenia

29-01/19


In het kader van het DAAD-project NetzwerkHAW Kenia lieten de Keniaanse gastwetenschappers Lucy Esther Kuthea Nguti, Martin Kang‘ethe Gachukia und Brian Muriithi zich op 21 januari o.a. over de werkzaamheden van de Euregio Rijn-Waal informeren.

 

Zij werden bij hun bezoek begeleidt door Lena Gutheil (wetenschappelijk medewerkers van de opleiding “Sustainable Development Management” en Ellen Schönfeld (Internatinal Center) van de Hochschule Rhein-Waal.

 

Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal vertelde over de geschiedenis van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, de daaruit ontstane oprichting van de Euregio Rijn-Waal en over actuele INTERREG-projecten.

 

De economische en wetenschappelijke samenwerking van twee buurlanden met elk hun eigen cultuur werd in een afsluitend gesprek vergeleken met de groeiende samenwerkingsverbanden in Oost-Afrikaanse landen besproken en vergeleken.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.