Euregio Rijn-Waal ontvangt gastwetenschappers uit Kenia

29-01/19


In het kader van het DAAD-project NetzwerkHAW Kenia lieten de Keniaanse gastwetenschappers Lucy Esther Kuthea Nguti, Martin Kang‘ethe Gachukia und Brian Muriithi zich op 21 januari o.a. over de werkzaamheden van de Euregio Rijn-Waal informeren.

 

Zij werden bij hun bezoek begeleidt door Lena Gutheil (wetenschappelijk medewerkers van de opleiding “Sustainable Development Management” en Ellen Schönfeld (Internatinal Center) van de Hochschule Rhein-Waal.

 

Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal vertelde over de geschiedenis van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, de daaruit ontstane oprichting van de Euregio Rijn-Waal en over actuele INTERREG-projecten.

 

De economische en wetenschappelijke samenwerking van twee buurlanden met elk hun eigen cultuur werd in een afsluitend gesprek vergeleken met de groeiende samenwerkingsverbanden in Oost-Afrikaanse landen besproken en vergeleken.


Gerelateerd/Ander nieuws

25-05/20

Corona Update Euregio Rijn-Waal: nieuwe versoepelingen NL 01-06

Hier vindt u sinds 4 mei regelmatig een update met betrekking tot verspreiding van het corona-virus in de Euregio Rijn-Waal en de maatregelen die in beide landen gelden.

14-05/20

Euregio’s willen oplossingen voor grenspendelaars die door coron

In een gezamenlijke brief aan de verantwoordelijke ministers in Duitsland, Nederland en België dringen de vijf Euregio’s aan op het vinden van overgangsoplossingen voor grenspendelaars die door de coronacrisis getroffen zijn.

14-05/20

Euregionale Scholenwedstrijd: laatste winnende scholen bezocht

Inmiddels zijn alle winnaars van de Euregionale Scholenwedstrijd bekend en hebben hun prijzen ontvangen. De deelnemende scholieren hebben een geldbedrag voor de hele klas gewonnen.