Euregio Rijn-Waal ontvangt gastwetenschappers uit Kenia

29-01/19


In het kader van het DAAD-project NetzwerkHAW Kenia lieten de Keniaanse gastwetenschappers Lucy Esther Kuthea Nguti, Martin Kang‘ethe Gachukia und Brian Muriithi zich op 21 januari o.a. over de werkzaamheden van de Euregio Rijn-Waal informeren.

 

Zij werden bij hun bezoek begeleidt door Lena Gutheil (wetenschappelijk medewerkers van de opleiding “Sustainable Development Management” en Ellen Schönfeld (Internatinal Center) van de Hochschule Rhein-Waal.

 

Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal vertelde over de geschiedenis van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, de daaruit ontstane oprichting van de Euregio Rijn-Waal en over actuele INTERREG-projecten.

 

De economische en wetenschappelijke samenwerking van twee buurlanden met elk hun eigen cultuur werd in een afsluitend gesprek vergeleken met de groeiende samenwerkingsverbanden in Oost-Afrikaanse landen besproken en vergeleken.


Gerelateerd/Ander nieuws

07-06/19

Apeldoorn treedt toe tot de Euregio Rijn-Waal

Tijdens de Euregioraadsvergadering van 6 juni in het Amphiontheater in Doetinchem heeft de Euregioraad unaniem ingestemd met het verzoek van de Gemeente Apeldoorn om toetreding tot de Euregio Rijn-Waal.

29-05/19

Muzikaal weekend voor Nederlandse en Duitse Accordeonisten

Eind maart reisden de accordeonverenigingen Accordeana uit Helmond en Hohnerklang uit het Duitse Oelde af naar Grefrath voor een gezamenlijke repetitieweekend.

24-05/19

‘Dynamic Borders’ ontmoet bedrijven uit de grensregio

Ruim 100 deelnemers waren maandag 20 mei aanwezig bij de internationale ondernemersbijeenkomst ‘Ondernemers voor Europa’ bij Airport Weeze.