Euregio Rijn-Waal ontvangt gastwetenschappers uit Kenia

29-01/19


In het kader van het DAAD-project NetzwerkHAW Kenia lieten de Keniaanse gastwetenschappers Lucy Esther Kuthea Nguti, Martin Kang‘ethe Gachukia und Brian Muriithi zich op 21 januari o.a. over de werkzaamheden van de Euregio Rijn-Waal informeren.

 

Zij werden bij hun bezoek begeleidt door Lena Gutheil (wetenschappelijk medewerkers van de opleiding “Sustainable Development Management” en Ellen Schönfeld (Internatinal Center) van de Hochschule Rhein-Waal.

 

Andreas Kochs, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal vertelde over de geschiedenis van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland, de daaruit ontstane oprichting van de Euregio Rijn-Waal en over actuele INTERREG-projecten.

 

De economische en wetenschappelijke samenwerking van twee buurlanden met elk hun eigen cultuur werd in een afsluitend gesprek vergeleken met de groeiende samenwerkingsverbanden in Oost-Afrikaanse landen besproken en vergeleken.


Gerelateerd/Ander nieuws

18-04/19

INTERREG maakt werk van innovatie in de grensregio

Van digitale landbouw, les in je buurtaal tot industriële vernieuwing. De projecten ROCKET Reloaded, IoA (Internet of Agriculture) en Taal Verbindt ontvangen een subsidie van het Europese programma INTERREG Deutschland-Nederland.

18-04/19

Projectleider I-AT Provincie Gelderland gezocht

De Provincie Gelderland is op zoek naar een Projectleider I-AT en nodigt u uit een offerte uit te brengen.

08-04/19

Uitbreiding grensoverschrijdende fietssnelwegen stap dichterbij

Op 5 april presenteerden de burgemeesters Fleischhauer en Bruls van de steden Moers en Nijmegen de resultaten van een haalbaarheidsstudie naar grensoverschrijdende fietssnelwegen bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.