Euregionale Verkoopwedstrijd: méér dan een wedstrijd

12-10/18


Zeventig beroepsleerlingen. Vijfentwintig scholen, berufskollegs en mbo’s, uit Duitsland en Nederland. Zestig begeleiders. Twee dagen op één locatie. De Euregionale Verkoopwedstrijd is 9 oktober gestart in het Duitse Kalkar en is meer dan alleen een wedstrijd.

 

 

Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer en medefinancier van deze alweer zesde op een rij leerzame verkoopwedstrijd en nodigde de beste zeventig verkopers van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio uit voor een tweedaagse halve finale in Kalkar. Centraal stond op de eerste dag dat Duitse en Nederlandse leerlingen elkaar ontmoeten en dat ze samen hun verkoopgesprek oefenden. Ieder in zijn eigen taal, met een klant uit het buurland. Daarna stond de verkooptraining op het programma. Leraren gaven waardevolle feedback tijdens het oefenen van het verkoopgesprek. De vakexperts van Albert Heijn, BTG Detailhandel en Rewe, keken mee en deelden hun adviezen. Daarna startte de halve finale.

 

Finalisten

De tien talentvolle verkopers, vijf

van Nederlandse ROC’s en vijf van Duitse Berufskollegs, zullen op 6 november in Stadthalle Kleef strijden in de finale om de Duitse en de Nederlandse bokaal ‘beste verkoper van de Euregio 2018’.

De finalisten zijn:

  • Nadine Laschet (BBZ Neuss)
  • Ahmad Mustafa (Robert-Schuman-BK)
  • Maren Klaas (BK Richard-von-Weizsäcker)
  • Sharon Megens (ROC De Leijgraaf)
  • Jelle Grunert (Aventus)
  • Michelle Bruggers (Graafschap College)
  • Kiyra Poljakovic (Graafschap College)
  • Nathalie Dokter (ROC Nijmegen)
  • Marius Lier (BK Viersen)
  • Miriam Fischer (BK Am Wasserturm)

Voor de Ler(n)ende Euregio is het euregionaal opleiden van studenten het uitgangspunt. Studenten maken kennis met de beroepscultuur, taal en het onderwijssysteem van hun buurland. Op deze manier ontvouwt zich een grotere arbeidsmarkt voor studenten. Het bedrijfsleven kan kiezen uit een groter arbeidspotentieel. De Ler(n)ende Euregio wordt gefinancierd uit Europese middelen (Interreg Deutschland-Nederland) met bijdragen van de scholen zelf, de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel en de deelstaat Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen. Voor meer informatie over (deelname aan) projecten: www.lerende-euregio.com.

 


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).